avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributie comuna achizitie autoturim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributie comuna achizitie autoturim

Buna ziua,
Eu si sotia, ambii pensionari, dorim sa achizitionam o masina second hand pentru deplasari la tara . Vom contribui amandoi la plata pretului. (pret total masina= 3000 euro) Intrucat masina va fi inmatriculata pe numele meu (eu fiind singurul care are permis auto), inseamna ca eu voi si si proprietarul masinii insa tinand cont ca si sotia contribuie cu o suma de cca.1/2 din pretul total ma astept ca ea sa ceara o dovada legala a platii contributiei.
Cum se poate rezolva acest aspect?
1.Se poate eventual incheie la notar un contract de imprumut intre ea si mine prin care ea ma imprumuta cu o anumita suma de bani ce urmeaza a fi restituita de mine si pana la ce termen se va face restituirea ?.
2.Ce taxe se platesc la notar pentru un astfel de contract de imprumut ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: voicudamian , utilizator 13:10, 26 Aprilie 2018
in cazul in care aveti regimul matrimonial al bunurilor comune, orice achizitie facuta in timpul casatoriei, chiar daca este pe numele unuia din soti, este bun comun.
Eu si sotia avem o conventie matrimoniala intre soti/regim de separatie de bunuri. Deci cum se procedeaza in cazul achizitiei unui bun in comun ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diverse - bunuri comune, rol la primarie doar pe numele sotiei emi22 emi22 Sotia, a trecut pe numele ei apartamentul ,masina si alte bunuri; rolul la primarie este tot pe numele ei . In caz de partaj ,dupa divort eu ca sot mai am ... (vezi toată discuția)
Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. mă interesează ... Misk Misk Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)