avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... diverse - bunuri comune, rol la primarie doar pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

diverse - bunuri comune, rol la primarie doar pe numele sotiei

Sotia, a trecut pe numele ei apartamentul ,masina si alte bunuri; rolul la primarie este tot pe numele ei . In caz de partaj ,dupa divort eu ca sot mai am dreptu la jumatate din bunuri ?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 09:48, 23 Martie 2013
Noul Cod civil consacra principiul libertatii conventiilor matrimoniale. Astfel, viitorii soti pot alege ca regim matrimonial: comunitatea legala, separatia de bunuri sau comunitatea conventională.

Alegerea unui alt regim matrimonial decat al comunitatii legale de bunuri se face prin incheierea unei conventii matrimoniale, la notar. Daca nu ati incheiat o astfel de conventie, regimul de drept comun sau regula in materie ramane regimul comunitatii legale.

In caz de divort si partaj, va trebui facuta dovada aportului, a contributiei fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenþia matrimonialã Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu O alta noutate a noului Cod Civil este conventia matrimoniala. Credeti ca va fi utilizată conventia la casatoriile viitoare sau chiar la cele deja ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)
Schimbari regim matrimonial vali_50 vali_50 la 1 an dupa casatorie fiind unic propietar al uni apartament, am schimbat regimul matrimonial din propiu in comun. Acum, dupa un an sotia si-a schimbat ... (vezi toată discuția)