avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbari regim matrimonial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbari regim matrimonial

la 1 an dupa casatorie fiind unic propietar al uni apartament, am schimbat regimul matrimonial din propiu in comun. Acum, dupa un an sotia si-a schimbat foarte mult comportamentul si chiar aducand discutia despre un eventual divort si partaj, mentionez ca procentul este de 50-50....INTREBARE- pot reveni cu ajutorul unui avocat la regim matrimonial propiu asa cum a fost inainte?
Cel mai recent răspuns: vali_50 , utilizator 18:21, 8 Decembrie 2016
Puteti reveni cu acordul sotiei dupa un an de la incheierea conventiei la notar. La judecatorie doar sa cereti partaj .
e destul de complicat.
La ce v a fost mintea cand ati introdus in comunitatea legala bunul propriu?
Schimbarea regimului matrimonial din regimul separatiei de bunuri in regimul bunurilor comune nu schimba cu nimic calitatea de unic proprietar al apartamentului cu exceptia situatiei in care ati prevazut in mod expres faptul ca sotia devine proprietar cu o cota de 1/2
Nu ati inteles nimic domnule av_plac. Au avut regimul comunitatii legale iar prin conventie matrimoniala au trecut la regimul conventional, adica au introdus , au extins regimul comunitatii legale la acel bun propriu al sotului. Deci au devenit coproprietari in devalamsie.
Exista trei regimuri matrimoniale comunitatea de bunuri, conventional si separatie.
Cum apare la cartea funciara?
avvalentina a scris:

Cum apare la cartea funciara?

Nu are relevanta acest lucru, insa daca s a incheiat conventia in forma autentica la notra, si asa ne spuen userul, va aparea si sotia, caci notarul este obligat sa inscrie.

Alte discuții în legătură

Ce inseamna verificare matrimoniala a actelor in vederea vanzarii ... CarmenIM CarmenIM Ce inseamna Verificare matrimoniala a actelor in vederea vanzarii unei proprietati (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial henriettebondar henriettebondar Va rog sa-mi explicati regimurile matrimoniale,prevazute in NCC art.312, adica : -comunitatea legala -separatia de bunuri -comunitatea conventionala Prin ... (vezi toată discuția)