avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna Verificare matrimoniala a actelor in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna Verificare matrimoniala a actelor in vederea vanzarii ...

Ce inseamna Verificare matrimoniala a actelor in vederea vanzarii unei proprietati
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:02, 31 Ianuarie 2023
Înseamnă verificarea online efectuata de notar la Registrul Național Notarial de Evidenta a Regimurilor Matrimoniale, care atesta dacă sunteți căsătorit si dacă ați încheiat vreo convenție matrimoniala de separație de bunuri sau de comunitate convențională.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Ce se intampla in caz ca exista o convenție matrimoniala de separație?
Se întâmplă ca dacă imobilul pe care îl vindeți a fost dobândit după ce ați încheiat convenția matrimoniala de separație de bunuri, la semnarea contractului de vânzare se va prezenta doar soțul/sotia proprietar/a.
Nu mai este nevoie de prezenta ambilor soți, decât dacă imobilul a fost notat la Cartea funciară ca locuință a familiei.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
E posibila cumparare bun de catre un singur sot? AntiSecretare AntiSecretare Exista 3 regimuri matrimoniale: * Regimul comunității legale; * Regimul separației de bunuri; * Regimul comunității convenționale. In cazul in care ... (vezi toată discuția)