Buna ziua,
Caut o solutie la urmatoarea problema:
Parintii mei sunt casatoriti de aproape 30 de ani si locuim impreuna la aceasi domiciliu, Tata in urma consumului sever de alcool zi de zi (e alcoolic) face tot timpul scandal, certuri, amenintari ca sparge tot (ex: duminica seara a spart tv cu toporul) ,ca da foc la casa, chiar si cu moartea ne ameninta de fiecare data. Am facut o singura reclamatie verbala la Politie si i-a dat un avertisment verbal si a motivat ca daca nu exista o decizie de divort cu restrictie de apropiere nu are cum sa intervina.
Pot spune ca la 27 de ani imi este frica sa mai raman in casa cu el la amentarile pe care le spune si cred cu tarie ca e in stare sa le puna si in practica.
Putem sa ne mutam cu chirie (eu si mama) sa parasim acel domiciliu? Sa-l lasam pe tata singur acolo ,,sa se omoare singur si sa-si dea foc la avere''?
In privinta mea nu cred ca ar fi o problema ca sunt majora si depedenta de parinti, am servici am cu ce ma intretine.
In privinta la mama nu stiu care sunt cosecintele daca paraseste domicilul fara a avea intiativa de divort?
Nu stiu cum sa procedam astfel sa putem pleca din ,,casa groazei'' atat eu cat si mama, ma intereseaza demersurile si consecintele legale daca plecam acum cu chirie fara intiativa de divort sau o alta solutie optima la aceasta situatie.
Va multumesc anticipat!
Solicitati ordin de protectie care admis poate obliga agresorul sa paraseasca imobilul,sa nu va mai contacteze,sa nu se apropie de dvs si mama etc.Puteti sa plecati impreuna cu mama dvs ,faptul ca dansa pleaca nu are nici o influenta aupra divortului,eventualului partaj etcNu stiu cum s -a perpetuat acesta legenda cu parasirea domiciliului conjugal.
Violenta in familie
Geo09
Buna ziua,
Anevoie de cateva sfaturi cu privire la situatia delicata in care ma aflu impreuna cu familia mea... Este vorba despre violenta in familie, mai ... (vezi toată discuția)