Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita, dar as avea si eu nevoie de niste informatii.
Locuiesc in apartamentul unui prieten care a plecat din Romania (cu serviciul). Am nevoie de viza de flotant si evident nu pot sa merg cu proprietarul la politie. Acum ceva timp mi-a intocmit insa la notar o procura de administrare.
Am fost cu aceasta la politie dar doamna de acolo mi-a invocat nu stiu ce lege prin care nu pot sa imi fac singur viza de flotant, ci numai altei persoane. Este adevarat sau doar nu aveau chef de mine?
As putea cu aceasta procura sa imi fac contract de inchiriere si cu acesta sa merg la politie pentru viza? Sau daca imi puteti sugera alta varianta... Multumesc.
Pentru a face flotantul aveti nevoie de acceptul explicit proprietarului, deci asta este probabil cauza, pentru care doamna v-a refuzat. Puteti sa faceti contractul de comodat si sa cereti extrasul de Carte Funciara, dar trebuie sa aduceti o declaratie autentica de la proprietar, ca va accepta pe Dvs. Nu va puteti accepta pe Dvs. insusi, fiindca apare un conflict de interese in acest caz.
Pentru luarea in evidenta a unei persoane cu statutul de flotant ,procedura legala obliga prezenta proprietarului spatiului cu destinatia de locuit.
Este o masura de siguranta pentru evitarea intrarii in spatiu cu alte scopuri in viitor...
Nu este problema ca nu vrea doamna de la politie,prezenta proprietarului este imperios legal prevazuta,unde este lege ,nu este tocmeala...sau ar trebui sa nu fie
La noi la Politie, pentru a primi pe cineva in spatiu, cu viza de flotant se cere prezenta proprietarului si a actului de proprietate in original. Eu am mers cu un act de proprietate care avea timbre pe el (legalizat), am stat la rand, am pierdut vremea si cand am ajuns la ghiseu mi-a cerut originalul chiar daca aveam copie legalizata. A trebuit sa revin in alta zi cu originalul ( cel fara timbre de legalizare), pentru ca luasem acea copie legalizata fara sa-mi pun problema ca nu are aceeasi putere ca si originalul.
Chirias
Liana21
Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)