Buna ziua, am o microintreprindere fara angajati (eu comand, eu execut), si lucrez cu lemn (atelier de decorat diferite piese din lemn) intr-o hala inchiriata. Oare care sunt toate actele pe care trebuie sa le am si masurile pe care sa le iau ca sa nu am probleme cu pompierii sau inspectorii PSI? Imi trebuie mai mult decat un plan de evacuare in caz de incendiu si extinctoare?
HOTARAREA Nr. 571 stabileste categoriile de constructii si amenajari care
se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu. [ link extern ]
Trebuie sa studiati legislatia de profil (Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare) pentru a va familiariza cu activitatile ce decurg pentru aplicarea acestora. Le gasiti pe internet.
Pentru a preveni accidentarea dvs. si a eventualilor clienti/ vizitatori trebuie sa cititi cu atentie cartile tehnice si instructiunile ssm-psi pentru echipamentele tehnice pe care le utilizati in atelier.
Pentru a stabili caile de evacuare din atelierul dvs. pentru alte persoane eventual prezente in atelier in caz de necesitate, veti intocmi si afisa un plan de evacuare in caz de incendiu.
Dvs. sa va dotati cu echipament individual de protectie (este nominalizat in cartile tehnice).
Atelierul sa-l dotati cu stingatoare de incendiu si in apropierea atelierului sa aveti o lada cu nisip, galeata, lopata si tarnacop.
In apropierea atelierului daca nu aveti hidrant, sa aveti o sursa de apa (butoi mai mare).
Produsele inflamabile, combustibile si/ sau explozive trebuie depozitate separat in ambalajele originale, inchise ermetic. Zona de depozitare este bine sa o atentionati - intrare intezisa, pericol de ...
Aveti grija la prize, becuri, intrerupatoare - sa fie sigure. Tabloul electric de forta si iluminat (presupun ca aveti si curent trifazic) sa fie asigurat si atentionat pericolul de electrocutare.
Daca folositi si gaz metan, arzatorul sa fie certificat de securitate, iar traseul etans si marcat vizibil.