avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Propunere ciudată din partea notarului: împrumut ...
Discuție deschisă în Executare silită

Propunere ciudată din partea notarului: împrumut garantat cu un teren pe care vreau să cumpăr, dar care n-are actele în ordine. Ce părere aveți?

Buna Ziua, Vreau sa cumpar un teren care este partial Intravilan/extravilan dar proprietarii nu au bani sa isi faca actele in ordine ( schita cadastrala, intabulare, etc) si ei doresc sa isi ia banii cat mai repede posibil dar fiind vb de un teren care are si destinatia Extravilan agricol, procedurile care trebuiesc urmate sunt de lunga durata. Un notar m-a sfatuit sa inchei cu vanzatorul un contract de imprumut prin care eu ii imprumut suma stabilita pt teren iar el va pune terenul gaj. Notarul spune ca dupa expirarea termenului stabilit in contractul de imprumut eu devin proprietar pe teren fara bataie de cap. Ce doresc sa va intreb este: In acest caz , dupa expirarea termenului eu trebuie sa il dau in judecata pe respectivul si dupa mai multe somatii si bani cheltuiti prin tribunal voi fi intradevar proprietar pe acest teren sau e asa simplu cum spune notarul? Va Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu stiu de ce, dar am impresia ca se incearca fortarea vanzarii-cumpararii in dauna celor cu drept de preemptiune. Adica un imprumut cu ipoteca, neachitarea imprumutului si automat preluarea proprietatii, fara a mai urma procedura legala de vanzare a terenurilor agricole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare gratianmucea gratianmucea buna am un ap restituit prin l10 si intabulat,am facut un contr de vinz.,cump de mina in 2012 si am primit avans de 10000e ,restul se va achita la eliberarea ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan divka divka doresc sa cumpar un teren extravilan intr-o comuna,m-am inteles cu proprietarul,si as dori sa stiu ce pasi legali sunt de urmat.Am auzit de ceva drept de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)