Buna ziua! 5 persoane fizice mostenesc un imobil. Cand se instraineaza catre o alta persoana fizica cum se face tranzactia (cash sau prin banca)? Fiecaruia dintre cei 5 ii revin maxim 40.000 lei.
buna ziua. Mostenitorii au facut iesirea din indiviziune pe imobilul respectiv? Caz in care ar fi cinci tranzactii diferite? Deoarece altminteri cumparatorul ar trebui sa faca o singura tranzactie de maxim 200.000 lei, ceea ce nu se poate in numerar.
Find vorba de un apartament, notarul a facut doar un certificat de mostenitor, fara iesire din indiviziune. Dl. notar sustine ca "se face o singura plata, in 5 conturi bancare diferite". Eu asta nu o inteleg, din punctul meu se vedere inseamna ca sunt 5 tranzactii. Avand in vedere cuantumul, prwfer sa primesc banii cash, dar notatul imi cere neaparat un cont bancar. Multumesc!
Cred ca notarul are dreptate. Legal se vinde un singur bun detinut de mai multe persoane in cote indivize, adica o singura tranzactie. Dupa iesirea din indiviziune s-ar fi vandut cinci loturi determinate, detinute de proprietari distincti, adica cinci tranzactii diferite. Intr-adevar dificil de obtinut fizic.
Este o singura plata care se face in 5 conturi diferite. Din aceasta plata se pot achita in numerar maximum 50.000 lei, indiferent cui se achita. Puteti primi 40.000 lei in numerar, urmand ca restul sa se achite in conturile celor patru coproprietari.