avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord..

Buna ziua. Am o problema,vreau sa divortez si am citit tot felul de acte de care am nevoie pentru a incepe demersul dar am o nelamurire in ceea ce priveste cererea de divort.Este cerere tip sau trebuie sa o formulez eu?In cel de-al doilea caz ce ar trebui sa contina cererea?Mentionez ca suntem de acord amandoi si nu avem copii si nici bunuri in comun si avem peste un an de la casatorie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Marcu , Avocat 22:43, 29 Octombrie 2009
Buna ziua,

nu exista un formular ;
cererea va fi redactata de dvs;
trebuie sa contina : numele dvs. si al sotului, domiciliul, ultimul domiciliu comun, mentiunea ca nu aveti copii minori din casatorie, aratati ce nume veti purta in continuare ( numele de fata sau numele din casatorie dc si sotul e de acord sau aveti motive temeinice sa il pastrati); nu e nevoie sa indicati un text de lege;
semnaturile dvs. si a sotului;

Avocat Boncu
va multumesc
Actiune de divort prin acord




Domnule Presedinte,

Subsemnatii ___________________ si ______________, cu ultimul domiciliu comun in _____________, solicitam ca, prin hotararea pe care o veti pronunta, sa dispuneti



Desfacerea casatoriei noastre prin acord



De asemenea, solicitam revenirea sotiei/sotului la numele anterior casatoriei, acela de ________

Motivele actiunii sunt urmatoarele:

Motive de fapt ____________

Temeiul de drept: Imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art.38 alin. 2 C fam


Probe: In dovedirea pretentiilor, solicit incuviintarea probelor cu ___________, pe aspectul _______

Anexam certificatul de casatorie in original si in copie certificata, urmatoarele inscrisuri: __________ precum si chitanta de plata a taxei judiciare de timbru de _________ lei si timbrul judiciar de ______ lei.


Semnatura ________________________


Domnului Presedinte al Judecatoriei _________________________


Divortul prin acordul partilor este cel mai...elegant mod de a se dispune desfacerea casatoriei. Daca nu se mai poate convietui impreuna si sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, la primul termen dosarul poate ramane in pronuntare. Ca model de actiune, puteti sa-l adaptati pe cel recomandat de colega. mea, IAR CA ACTE NECESARE DESCHIDERII ACTIUNII DE DIVORT, NU VA TREBUIE DECAT COPIE DE PE CERTIFICATUL DE CASATORIE, TAXA DE TIMBRU DE 39 LEI SI TIMBRU JUDICIAR DE 0,30 LEI.
Daca nu am luat numele lui trebuie sa mai mentionez ce nume voi folosi? Am locuit impreuna dar nu avem nici un act doveditor,mai trebuie sa scriu domiciliul?Si inca o intrebare : daca suntem amandoi de acord , mai trebuiesc aduse motive si probe?
Va multumesc inca o data !

Alte discuții în legătură

Divort-cu pastrarea numelui de catre sotie. Borza Borza Sotia a introdus actiunea de divort cu solicitarea de desfacere a casatoriei, cu revenirea la numele avut inainte de casatorie. Ulterior dupa ce s-a introdus ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui sotului dupa divort mariana serban mariana serban Dca divortez am dreptul sa pastrez numele de fam al sotului,deoarece va trbui sa preschimb f multe acte....si asta cere timp.Multumesc (vezi toată discuția)
Divort-va rog un sfat sterea sterea Buna ziua! Numele meu este flori si anm o mica problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv. Sunt casatorita de 5 ani si de aproape un an nu ma mai inteleg ... (vezi toată discuția)