Insultele adresate unui organ al legii constituie infracțiune și se numește ultraj. Puteți fi tras la răspundere penală. Dacă insultați sau calomniați o persoană fizică puteți fi acționat în civil și să plătiți daune morale. În penal nu mai puteți fi tras la răspundere.. Dar ceea ce spune-ti dvs. referitor la calomnie și ultraj nu este tot odată in contradicție cu Art. 30 - Libertatea de exprimare , din Costitutia României și aici fac referire la punctul nr. 2 al Art. 30 și citez “ Cenzura de orice fel este interzisă “ deci prin deductie logica nu pot calomnia o persoana prin insulta deoare ce am dreptul la liberă exprimare , iar aducândumi-se acuzația de calomenie mi se încalcă cel mai fundamental drept civil care sta la bazele democratiei . Întrebare este logic ce am spus eu ?
Spuneti*, ia fa tu un experiment si injura un politist sau un jandarm sa vedem si noi ce se intampla daca ai filme d-astea de spartan, sa raportezi inapoi rezultatul
Am greșit referitor la ultraj am vrut sa scriu calomnia sau insulta , in legea privind ultrajul nici nu se specifica insulta
Lonapak a scris:
Spuneti*, ia fa tu un experiment si injura un politist sau un jandarm sa vedem si noi ce se intampla daca ai filme d-astea de spartan, sa raportezi inapoi rezultatul
In România in momentul de fata lipsește o educație a populației , oameni care nu își știu drepturile și accepta orice datorită fricii care o au fata de poliție . Am înjurat poliția și când le-am citat articolul au plecat . Exista o lege și acceasta e Constitutia României .
Citiți constituția și filmați orice interacțiune cu funcționarul public când sunteți pe domeniul public. Ultrajul și calomnia sunt acte neconstituționale.#knowyourrights #don’tgetbullyed #standupforyourrights #policeworkforusforthepeople