avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Delegare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Delegare autoritate parinteasca

Buna ziua. As dori sa fac o cerere la tribunal pentru delegarea temporara a autoritatii parintesti. Am fost dar mi-a spus sa iau legatura cu un avocat. Am vorbit cu avocatul si mi-a cerut 1000 de lei. Nu dispun de banii acestia. Am mai facut aceasta procedura dar nu am avut avocat. Ma poate ajuta cineva cu formularea tipizata a acestei cereri va rog? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ginete216 , utilizator 14:39, 21 August 2018
Către,
Judecătoria Onesti
Instanta de Tutela

Subsemnatul : . . . . . . . . posesor a CI, seria. . , nr.. . . . . eliberat de Onesti, la data de. . . . . domiciliat in Onesti,………judeţul Bacau, în calitate de părinte al minorului :
. . . . . nascut. . . . . . la data de… , in Mun. . . . , jud.. . . . , CNP. . . . . . . , declar că intenţionez sa plec la muncă în străinătate – Italia - începând cu data de 01.06.2016 pe o perioada de 12 luni.
Mentionez ca am divortat in anul 2011, conform Sentintei Civile nr.2769 din data de 23.09.2011. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare.
In acest sens solicit delegarea temporară a autoritătii părinteşti cu privire la persoana copilului, pe durata lipsei mele, dar nu mai mult de un an, către persoana desemnata care îşi va exprima personal acordul în fata instantei de tutela.
Declar că persoana desemnata ce se va ocupa de cresterea, educarea si ingrijirea minorului sus-numit pe perioada absentei mele, este unchiul matern numitul ………………………, poesesor a CI seria …, nr. ………..
, eliberat de SPCLEP Onesti, la data de 03.07.2012, nascuta la data de 01.11.1950 in , jud.Bacau , domiciliata in Onesti, …………………….. nr. Nr.250A, judeţul Bacau, caruia ii deleg urmatoarele drepturi si indatoriri :
• dreptul şi obligaţia de a creşte copilul. Acestea consta în asigurarea condiţiilor de viaţă necesare dezvoltării copilului (stare de sănătate, dezvoltare fizică, educaţie, şcolarizare şi pregătire profesională), paza şi supravegherea copilului;
• dreptul de a lua anumite măsuri faţă de copil, folosind metode educative de convingere şi să formeze copilul în aşa fel încât acesta să-şi poată da seama ce este bine şi ce este rău şi să aleagă calea cea bună;
• dreptul de a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională a copilului;
• sa informeze copilul despre toate actele şi faptele care l-ar putea afecta, luand in considerare opinia acestuia;
• de a reprezenta copilul şi a-i apăra interesele legitime;
• să coopereze cu copilul şi să îi respecte viaţa intimă, privată şi demnitatea;
• are indatorirea să nu primejduiască dezvoltarea fizică, intelectuală, morală ori sănătatea copilului;
• sa ia toate masurile necesare pentru protejarea si realizarea drepturilor copilului;
• sa coopereze cu persoanele fizice si persoanele juridice cu atributii in domeniul ingrijirii, educarii si formarii profesionale a copilului.

In drept imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.43, alin. 1, lit.a, art.104 si 105 din Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea dreptului copilului.
Conform Legii nr.272/2004, art. 140, prezenta cerere este scutită de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar.

Semnatura. . . . . . . . . . . . . .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

incredintarea minorului bunicilor buna ziua! sunt bunica unui minor care locuieste cu parintii ... Sstelutza Sstelutza Buna ziua! Sunt bunica unui minor care locuieste cu parintii in strainatate. Datorita seviciului parintii vor sa o incredinteze bunicilor pentru o perioada de ... (vezi toată discuția)
Minor cetatenie straina danipir danipir prietena fiului meu a nascut anul trecut in Spania... pe certificatul de nastere tatal nu este trecut; ce acte ar fi necesare pentru a lasa copilul la mine o ... (vezi toată discuția)
Procura pentru un minor mirelaciuntu mirelaciuntu Buna ziua.Am si eu o intrebare;as dori sa plec la munca 6 luni in strainatate si vreau sa las copilul de 15 ani in grija unei surori .Pentru procura in care ... (vezi toată discuția)