avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Suntem mai multi mostenitori pentru o suprafata de teren, fiind emis titlu de proprietate pe numele tuturor succesorilor defunctilor. Doi dintre mostenitori insa s-au adresat instantei pentru modificarea titlului, in sensul ca se dorea atribuirea in proprietate (pentru ei) a unei suprafete de teren intravilan cu diminuarea corespunzatoare a terenului din extravilan. Se poate face asa ceva fara intervenirea unui partaj voluntar? Si daca se incheie un partaj voluntar titlul de proprietate mai trebuie modificat corespunzator celor mentionate inactul de partaj? Va rog, ajutati-ma! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 16:30, 28 Octombrie 2009
Accesul la justitie nu poate fi ingradita, deci, da se poate, desi probabil dauneaza relatiilor bune in familie. Daca intervine un partaj voluntar, atunci partajul judiciar inceteaza, pentru ca partajul voluntar ar fi, in acest caz, o tranzactie incheiate pentru a stinge un litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre modul cum se poate initia un partaj voluntar intre mostenitori Stanescu Gh. Dan Stanescu Gh. Dan Buna ziua Am incheiat un certificat de mostenitor dupa o ruda. Masa succesoriala este compusa din citeva parcele de teren intravilan si extravilan dintr-o ... (vezi toată discuția)
Solutie "cedare sau donare" fara cadastru? Moony Moony Va rog sa ma ajuti sa-mi propuneti intocmirea unui ACT VALABIL prin care: 1-Dreptul fratelui meu sa-mi fie cedat mie atat din teren intravilan cat si ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)