avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna,as vrea sa stiu si eu cum se face un partaj.Avem o casa luata prin prima casa,S-a plătit la ea in jur de 6000e si mai sunt vreo 19.000.Soțul spune ca trebuie sa îmi dea 3000e,la care mai adaugă el 1000e si sa îmi iau bunuri din casa.Am fost căsătoriți din 2011.Mi-e nu mi se pare ca e corect pt ca,casa acum are valoare mai mare decât atunci când am luat-o.
Cel mai recent răspuns: Anna Ana , utilizator 18:33, 27 Aprilie 2018
Buna ziua,

Partajul trebuie realizat la valoarea de piata a casei la momentul partajului. Din acea valoare se calculeaza cat mai este de plata, iar apoi cine ramane cu casa trebuie sa dea jumatate din valoarea rezultata celeilalte parti.
Daca sotul ramane sa plateasca in continuare ratele, calculul lui nu este unul foarte rau. Depinde cat de mult a crescut valoarea casei din 2011 pana in prezent.
Casa am luat-o cu 25.000e si acum valorează undeva la 40.000-45.000e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Divorț cu partaj absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua! În timpul căsătorie am luat împreună cu soțul meu un apartament cu programul prima casa pe 30 de ani. Am ajuns la concluzia ca ne este mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare contract credit - executare casa midaria1 midaria1 Buna , am o creanta de 30000 euro la fostul sot. am lua o casa anterir divortului si am facut 2 imprumuturi bancare pt suma aferenta. daca eu iau casa in ... (vezi toată discuția)