avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS DE CONDUCERE SUSPENDAT 60 ZILE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS DE CONDUCERE SUSPENDAT 60 ZILE

Buna ziua tuturor!
In speranta ca voi primi un sfat, care sa aduca un final cat se poate de fericit povestii mele :).. am sa incerc sa relatez pe scurt patania mea;

Ma indreptam spre casa si observ in momentul in care ies din sensul giratoriu, in spatele meu, o masina de politie care se afla in mers. In acel moment circulam pe un bulevard destul de larg, cu cate 3 benzi pe sens, deci daca dorea sa ma opreasca era foarte usor. Virez la dreapta pe o straduta laturalnica (pe care si locuiesc) cu 2 benzi delimitate de linie intrerupta. Fiind o zona de case (locuinte si pensiuni) masini parcate pe ambele sensuri de mers, sunt nevoita sa efectuez o depasire si imediat, pe partea stanga, opresc masina in dreptul portii mele. In momentul acesta observ si masina de politie oprita pe dreapta. Agentul de la circulatie se indreapta spre mine, eu nici nu am oprit motorul masinii, imi cere actele si justifica aceasta actiune ca fiind o verificare a valabilitatii numerelor rosii ale masinii. Imi confirma apoi valabilitatea lor si imi comunica faptul ca, imi suspenda permisul pentru 60 de zile. Cu greu ma lamuresc care e motivul masurii drastice pe care incearca sa mi-o aplice – am circulat pe contrasens si am parcat masina in fata imobilului…
Incerc sa ii explic ca, nu este vorba de o parcare, am oprit masina pentru a deschide portile si sa parchez in curte, insa manevra mea a fost incadrata – a circulat pe contrasens, corect era sa opresc pe partea dreapta. Sigur, dar, din cauza autovehiculelor parcate pe partea dreapta acest lucru era imposibil sa-l efectuez cat de cat aproape de locuinta mea, sa nu mai spun ca vecinii sunt foarte indignati daca cineva parcheaza in fata casei lor… mereu sunt discutii pe aceasta tema, iar eu prefer sa parchez in curte. Mentionez ca nu sunt indicatoare rutiere pentru oprirea interzisa sau depasirea interzisa, iar stationarea masinii s-a efectuat corect. In procesul verbal intocmit insa, agentul a notat: a circulat pe contrasens si a parcat in fata imobilului..(desi i-am explicat care era intentia mea si ca nu ar fi durat mai mult de 1 minut sa efectuez manevra de parcare in curte).

Masura mi se pare mult prea drastica/abuziva, tinand cont ca ne aflam intr-o zona de locuinte unde in orice moment al zilei se afla masini parcate pe ambele parti, orientate aleatoriu. Acest lucru l-a observat si agentul, insa sanctionata am fost doar eu .
Faptul ca masina mea se afla oprita in acel loc, nu creea neplaceri celorlalti conducatori.
Atitudinea agentului urmeaza sa o contest, aceasta este o alta etapa a problemei, pentru ca am avut ghinionul sa dau peste o persoana cu probleme de exprimare si un limbaj agresiv si neadecvat.

Poate imi sugerati pe ce ar trebui sa pun accent, in momentul in care depun plangerea.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
ElsaB, utilizator

Alte discuții în legătură

Șanse contestare p.v. neacordare prioritate Tetelu1980 Tetelu1980 Am condus un autoturism de serviciu și începând deplasarea în scop de serviciu de la un sediu am ieșit din curtea sediului pe aleea de acces aferentă și ... (vezi toată discuția)
Parcare pe contrasens = suspendare permis bogdancostel bogdancostel Pe scurt ce s-a intamplat: Pe o strada cu 4 benzi delimitate de linie continua mergeam pe banda de la axul drumului. O masina de langa mine a vrut sa-mi intre ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna - culpa comuna kalash kalash Buna Ziua, In data de 12.01.2015 masina proprietate personala era parcata in fata portii imobilului in care domiciliez de asemenea proprietate ... (vezi toată discuția)