avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare pe contrasens = suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare pe contrasens = suspendare permis

Pe scurt ce s-a intamplat:
Pe o strada cu 4 benzi delimitate de linie continua mergeam pe banda de la axul drumului. O masina de langa mine a vrut sa-mi intre in fata, am evitat-o intrand pe contrasens dupa care am oprit pe partea stanga a drumului (era si un semn de oprire interzisa) sa vad daca nu mi-a zgariat masina. Cat m-am uitat eu a aparut un MCV de la pol. rutiera si un agent foarte zelos mi-a cerut actele si a inceput sa-mi faca poze cu telefonul.La remarca lui "v-am ars 60 de zile de permis" am incercat sa-i explic care a fost situatia de fapt. Raspunsul: "sa-i explicati judecatorului cum ati ajuns aici si daca va crede i-mi dau demisia din politie". S-a dus in masina a intors MCV si mi-a filmat masina cum era OPRITA pe contrasens in dreptul semnului de oprire interzisa. In procesul verbal mi-a scris "venind dispre ... inspre .... in dreptul blocului ... a oprit masina nr ... care CIRCULA pe contrasens". I-am cerut sa-mi arate si mie cum CIRCULAM pe contrasens, daca are vreo filmare sau altceva. Mi-a raspuns ca nu-l intereseaza pe el, asta sa-i cer judecatorului.
Intrebarea mea:
Se merita sa fac plangere la judecatorie pentru a-mi recupera permisul?
Am vreo sansa sa castig?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:50, 16 Noiembrie 2012
în opinia mea, aş încerca, chiar de aş pierde (dar dacă voi câştiga ?) : motivând de fapt ceea ce susţineţi dvs. în postare şi aş susţine chiar că Poliţia, putea să mă sancţioneze cu un avertisment în P.V. întrucât autoturismul meu era oprit fără voia mea şi eu doar verificam - reparam ceva la motorul care mi s-a oprit . . . .Cum nu sunt în mintea magistratului-judecător de la o eventuală contestaţie, e cam dificil de anticipat, ca să-mi dau cu presupusul nu cred că ajută la nimic.
N-ati parcat, ati oprit :)
da, asa se cheama.. circulatie pe contrasens, chiar daca ati mers un m sau un km, tot pe contrasens e. Ati incalcat linia continua, ati taiat doua benzi pe contrasens...
E, pe viitor veti stii si veti opri pe dreapta cu grija sa nu fie interzisa oprirea pe acel sector de drum.
Puteti contesta pt ca e gratis, insa sansele sa reusiti sunt aproape de zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat 60 zile ElsaB ElsaB Buna ziua tuturor! In speranta ca voi primi un sfat, care sa aduca un final cat se poate de fericit povestii mele :).. am sa incerc sa relatez pe scurt ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie danmda danmda am fost oprit pe 02 mai 2015 in aeroportul henri coanda de un agent de circulatie care mi-a cerut actele pe motiv ca nu am pusa centura. i-am explicat ca nu o ... (vezi toată discuția)
Proces verbal accident usor - fara sa fie trecut asiguratorul anti77 anti77 Buna ziua, Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa ... (vezi toată discuția)