in baza lg.82/92, chiriasii de la blocurile unei SC vor deveni proprietari. problema mea e: chiriasi au fost ambii soti (au semnat), dar acum in tara e doar unul. Intrebare: se poate semna contractul doar de unul din soti(conform art.30 codul familiei)??E valabil incheiat??sau trebuie procura, apostila?
Din punctul meu de vedere, chiar daca sotii au fost ambii chiriasi, contractul de vanzare cumparare se incheie doar de unul dintre ei. Oricum, in orice caz, bunul va deveni automat proprietate comuna a sotilor, fiind cumparat in timpul casatoriei de catre amandoi, fiind necesar si suficient ca unul dintre ei sa apara pe titlul de proprietate.
E posibil ca si amandoi sa apara pe actul de propr. dar in acest caz trebuie procura speciala, avand in vedere ca e vb de un imobil.
Nu sunt sigur 100%, urmariti topicul in continuare.
mea culpa, juristnet!
am facut o afirmatie fara sa am argumente.eu lucrez mai mult pe probleme de dr muncii, numai ca o cunostiinta era suparata tocmai din aceasta cauza ca ar fi casatorita de 4 ani si ca daca ar divorta mai devreme de 5 ani pierde apartamentul pt care ea facuse imprumut la banca dar din exces de zel l-a trecut doar pe numele sotului , ( pe contractul de vanzare-cumparare).avocatul respectivei persoane a fost cel care a facut afirmatia.
cert e ca undeva pe acest forum am regasit aceasta afirmatie pe care la acel moment am luat-o ca atare.
o sa caut si o sa ma documentez!