avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Se poate vinde un apartament dacă pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Se poate vinde un apartament dacă pe contractul ...

Bună ziua,
Se poate vinde un apartament dacă pe contractul de vânzare este trecut doar soțul deși el a fost dobândit în timpul căsătoriei? Trebuie neapărat ca și soția sa fie trecuta în actul de proprietate sau este suficient acordul acesteia chiar dacă ea nu este în acte? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:16, 7 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumparat in timpul.casatoriei imobilul este bun comun indiferent daca sotia e trecuta sau nu in acte.Pt vanzare este nevoie de acordul acesteia..
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră!
Îmi puteți spune cum se poate face dovada acordului soției? Trebuie făcută rectificare la contractul de vânzare cumpărare unde apare doar soțul ca proprietar sau este suficienta o declarație din partea soției ca este de acord cu vânzarea apartamentului de către soțul ei? Multumesc
acest răspuns util
Bună ziua,
Așa cum v-au menționat și antevorbitorii mei, apartamentul fiind bun comun dobândit în timpul căsătoriei, va trebuie acordul soției care va fi trecut în interiorul actului de vânzare cumpărare de către notar, vânzători fiind ambii soți!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
acest răspuns util

ADYN79 a scris:

Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră!
Îmi puteți spune cum se poate face dovada acordului soției? Trebuie făcută rectificare la contractul de vânzare cumpărare unde apare doar soțul ca proprietar sau este suficienta o declarație din partea soției ca este de acord cu vânzarea apartamentului de către soțul ei? Multumesc

Nu se face nicio rectificare.
Pur și simplu se prezintă ambii soți la încheierea contractului și îl semnează amândoi, în calitate de vânzători.
Și nu e vorba de acordul soției, e vorba ca legal, ambii soti sunt proprietari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Mulțumesc pentru raspuns!
Am înțeles ca soția trebuie trecuta în actul de vanzare cumpărare dar nu am înțeles dacă mai trebuie sau nu rectificat contractul de proprietate în care apare doar sotul. Adică exista vreo prevedere legala care spune ca trebuie trecuta și ea pe acte pentru a-si putea vinde apartamentul?

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent andreigeorgiana andreigeorgiana buna ziua!eu si sotul meu am decis sa cumparam un apartament prin programul prima casa!am gasit apartamentul...numai ca abia inainte cu putin timp de a incheia ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament in 2009 prin programul prima casa 2009. ... Bubulizatorul Bubulizatorul Am cumparat un apartament in 2009 prin programul Prima Casa 2009. Pe actele de vanzare cumparare sunt trecut ca unic proprietar dat fiind faptul ca am fost ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau bun comun? anniela anniela Buna ziua. Un imobil este achizitionat cu plata in rate in x ani, dupa o scurta perioada de timp, posesorul contractului se casatoreste si achita integral in ... (vezi toată discuția)