avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un apartament in 2009 prin programul Prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un apartament in 2009 prin programul Prima Casa 2009. ...

Am cumparat un apartament in 2009 prin programul Prima Casa 2009. Pe actele de vanzare cumparare sunt trecut ca unic proprietar dat fiind faptul ca am fost titular al creditului. Mentionez ca eram casatorit la data acordarii creditului iar in acte sotia mea nu este trecuta. Astazi apartamentul a fost achitat integral. Acum dorim sa il vindem si cei de la notariat mi-au spus ca trebuie facuta o rectificare si introdusa si sotia in acte de proprietate precum si in Cartea Funciara. Dar nu stiu cum sa procedez ? Aveti idee cui sa ma adresez sa fac aceasta rectificare ? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2022
Bubulizatorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:49, 17 Mai 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți de ce sa faceți nicio rectificare. Și nici nu se face. Actele inițiale asa rămân.
Prezentați contractul de vânzare si certificatul de căsătorie.
Apartamentul a fost cumpărat în timpul căsătoriei, în act este menționat faptul ca sunteți căsătorit și orice bun cumpărat în timpul căsătoriei este bun comun.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!.
Se poate cumpăra un bun in timpul căsătoriei de către un soț, profita soților! Bunul este de principiu bun comun al soților, in cazul prezentat de dvs ! Așadar la vânzare trebuie sa fie și acordul soției, așadar pe contractul de vânzare cumpărare vor apărea ambii soți, nu trebuie modificat niciun contract inițial!
Recomandarea este să găsiți un alt notar unde să faceți vânzarea!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Cumparatorul alege notarul, pt. ca el, cumparatorul, il plateste! Daca mai e si vreun capos (cumparatorul sau notarul, posibil ambii), ce te faci?!
Te duci la alt notar. E și în interesul cumparatorului sa rezolve problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, se poate vinde un apartament dacă pe contractul ... ADYN79 ADYN79 Bună ziua, Se poate vinde un apartament dacă pe contractul de vânzare este trecut doar soțul deși el a fost dobândit în timpul căsătoriei? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort buna ziua in cazul unui divort pe cale administrativa ... ileana-carmen ileana-carmen Partaj dupa divort Buna ziua In cazul unui divort pe cale administrativa la starea civila, fara copii minori, fara proprietati comune dobandite in timpul ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate sot/sotie NICOL72 NICOL72 sotul meu a cumparat un imobil in timpul casatoriei dar in actul de vanzare cumparare apare ca necasatorit. Ce implicatii are acest lucru? Trebuie modificat ... (vezi toată discuția)