Am cumparat un apartament in 2009 prin programul Prima Casa 2009. Pe actele de vanzare cumparare sunt trecut ca unic proprietar dat fiind faptul ca am fost titular al creditului. Mentionez ca eram casatorit la data acordarii creditului iar in acte sotia mea nu este trecuta. Astazi apartamentul a fost achitat integral. Acum dorim sa il vindem si cei de la notariat mi-au spus ca trebuie facuta o rectificare si introdusa si sotia in acte de proprietate precum si in Cartea Funciara. Dar nu stiu cum sa procedez ? Aveti idee cui sa ma adresez sa fac aceasta rectificare ? Multumesc anticipat
raluk0207
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveți de ce sa faceți nicio rectificare. Și nici nu se face. Actele inițiale asa rămân.
Prezentați contractul de vânzare si certificatul de căsătorie.
Apartamentul a fost cumpărat în timpul căsătoriei, în act este menționat faptul ca sunteți căsătorit și orice bun cumpărat în timpul căsătoriei este bun comun.
Bună ziua!.
Se poate cumpăra un bun in timpul căsătoriei de către un soț, profita soților! Bunul este de principiu bun comun al soților, in cazul prezentat de dvs ! Așadar la vânzare trebuie sa fie și acordul soției, așadar pe contractul de vânzare cumpărare vor apărea ambii soți, nu trebuie modificat niciun contract inițial!
Recomandarea este să găsiți un alt notar unde să faceți vânzarea!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti