Buna.Am intrat in somaj in 20 noiembrie 2008 si m-am angajat in februarie 2009. Am contract pe perioada nedeterminata si beneficiez de 30% din somaj pana in 20 noiembrie 2009. Azi mi-am dat demisia.
Intrebarea mea este daca va trebui sa returnez banii proveniti din somaj?
Daca cineva stie raspunsul va rog sa ma ajutati!
Mersi!
1. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 73. - (1) Persoanele prevăzute la art. 72 (care beneficiaza de suma de 30% din indemnizatia de somaj) beneficiază de această sumă şi în situaţia în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizaţia de şomaj, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează la un alt angajator.
(2) Suma plătită din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cuantumul stabilit la art. 72, se acordă pentru situaţia prevăzută la alin. (1) până la sfârşitul perioadei pentru care persoana era îndreptăţită să primească indemnizaţia de şomaj.
2. Din acest articol eu inteleg ca puteti beneficia in continuare de acei 30% daca va angajati la alt angajator.
3. E bine sa mergeti si la AJOFM sa vorbiti si cu cei de acolo.
Daca ati demisionat astazi, probabil va expira preavizul in luna noiembrie. Pana pe data de 15 decembrie trebuie sa depuneti adeverinta de salariat de la urmatorul angajator (cum depuneati pana acum), insa in plus va trebui sa depuneti:
a) înştiinţare emisă de angajator privind încadrarea în muncă;
b) actul în baza căruia ati fost încadrat în muncă, în copie;
c) document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu dvs.
Urmati insa si sfatul dlui Tudor, cel de a va prezenta la AJOFM si solicita clarificari cu privire la subiect pentru ca de la lege la aplicarea legii e cale lunga la AJOFM-urile noastre...
Somaj 30%
maryang
Art. 73. - (1) Persoanele prevazute la art. 72 beneficiaza de aceasta suma si in situatia in care, in perioada pentru care au dreptul la indemnizatia de ... (vezi toată discuția)