avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se întâmplă dacă refuz să semnez un act ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se întâmplă dacă refuz să semnez un act adițional la CIM

Sunt asistent social în învățământ și conform Legii Educației, art. 249 și regulamentului de organizare și funcționare a CJRAE OMECTS 5555/ din 7.11.2011, capitolul II organizarea CJAP/CMBAP art. 9 am avut la momentul angajării funcție didactică auxiliară. Începând cu punerea în vigoare a Legii 153/2017 au început problemele noastre, în sensul că asistent social nu s-a mai regăsit în grila de la anexa I, domeniul Învățământ ci la anexa II, Domeniul Sănătate și asistență socială, motiv pentru care se pare că pierdem statutul de personal didactic auxiliar și toate drepturile care derivă prin Legea Educației, corespunzătoare acestei funcții, trecând în interpretarea unora la statutul de personal nedidactic, ceea ce contravine Legii educației și regulamentului nostru de funcționare. Dacă refuz să semnez un nou act adițional care-mi diminuează sporurile și drepturile acordate la angajarea pe durată nedeterminată prin modificarea statutului care sunt consecințele? Deciziile luate prin Legea 153 nu vin în contradicție cu legea educației? Eu lucrez în aceeași instituție, nu se schimbă responsabilitățile, lucrez cu elevii.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
elenaeliza25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 29 Aprilie 2018
Actul aditional nesemnat de dvs nu-si va produce efectele .

Legea 153/2017 se refera la salarizare si nicidecum la organizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent social discriminat in invatamantul romanesc ancapatrinjan ancapatrinjan de cand legea invatamntului poate fi ,, batuta ,, de o lege a salarizarii. Mă numesc Pătrînjan Anca și lucrez de 9 ani ca asistent social la Centrul ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii elenae elenae Buna ziua, in anul 1997 am fost angajata in invatamat ca laborant, in anul 2003 am facut un curs de analist programator ajutor si scoala a facut solicitare la ... (vezi toată discuția)
Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)