avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare definitiva in urma unui proces penal, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare definitiva in urma unui proces penal, obligatie la plata prejudiciu parti civile cetateni straini

Buna ziua,

Am o hotarare penala definitiva de acum 3 ani prin care sunt obligat la plata prejudiciului cauzat partilor vatamate, 10 cetateni straini fiecare cu suma aferenta.

In timpul procesului penal acestia nu s-au prezentat pentru a incerca recuperarea prejudiciului.

Ce se poate intampla daca nu voi achita?
Ce termen legal au de a initia actiuni de natura sa recupereze prejudiciul de la mine? (reamintesc ca au trecut 3 ani de la definitiva)
In cazul in care nicio persoana nu mai doreste recuperarea sau renunta, poate statul roman sa intervina si sa se constituie ceva parte in numele lor si sa incerce statul recuperarea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: terminus1 , utilizator 13:56, 6 Mai 2018
Ma poate ajuta cineva? Multumesc
Sunt si eu interesat daca ne poate lamuri cineva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trofeul calitatii remus_luca remus_luca Ce parere aveti despre retragerea partii vatamate din proces in dosarul \"Trofeul calitaii\" ? Ce inseamna retragerea ISC din proces? Ma intereseaza exclusiv ... (vezi toată discuția)
Art 228 alin 1 .........cu art 35 alin 1 cod penal Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Am fost prins împreună cu un amic ..in Carrefour odata prejudiciul din seara respectiva a fost recuperat însă noi am furat de 5 ori ...furt in forma ... (vezi toată discuția)
Furt calificat cornis cornis Baiatul meu in varsta de 30 de ani in 2017 ,impreuna cu un prieten au sustras din Kaufland unele produse in valoare de 490 lei au fost prinsi au predat ce au ... (vezi toată discuția)