Vecinii mei de peste strada au inchiriat vila pe care au construit-o , pentru o perioada de 5 ani ,unor persoane care au deschis o "Casuta Fermecata". In prezentarea lor publica se recomanda prin : petreceri private pentru copii ,after school , veselie si loc de joaca , serbari ,ateliere ,scoala si gradinita de vara . Am intrebat pe una dintre responsabilele acestor activitati ce obiect de activitate are firma lor si mi-a spus ca acesta este "activitati educative". Necazurile care au aparut in acest proces de "educatie"sunt : galagie de dimineata pana seara ,de luni pana luni ,parcarea masinilor cu care vin clientii in fata curtii mele si a vecinilor . Au in curte umbrele ,tobogane , parintii tipa dupa copii si dupa alti parinti ,copiii dupa parinti si alti copii ,in timp ce copiii au activitati in interiorul cladirii , parintii stau de vorba si consuma bauturi alcoolice pe terasa vilei . Nu se respecta orele de liniste de dupa ora 13 . De gunoaie aruncate pe strada nici nu mai spun . Un vecin i-a rugat sa nu mai faca galagie ,ei nu au tinut cont de acest lucru ,a fost chemata Politia.Cand au vazut masina Politiei au tacut iar politistii i-au spus vecinului care i-a chemat ca il vor amenda daca ii mai solicita , pentru ca "nu are temei legal". Nu s-a solicitat acceptul nici unui vecin pentru aceste activitati (asa cum se obisnuieste la blocuri ) .As vrea sa stiu ce rezolvari ar fi pentru a avea liniste si posibilitatea de a parca cele doua masini ale familiei cat mai aproape de casa mea . Multumesc !
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atat timp cat amaibil nu puteti solutioa,evident este necesar sa implicati autoritatea reprezentantilor statutului respectiv a politiei teritoriale
Fiind vorba despre mai multi vecini deranjati de maniera de cum inteleg sa desfasoare activitatea educationala,este de preferat sa realizati demers in grup in care sa prezentati si probe concrete in baza carora autoritatile teritoriale sau esaloanele superioare sa poata dispune masurile necesare respectarii drepturilor si intereselor tuturor
Proba concreta inseamna inregistrare audio-video?
Pe de alta parte,ma intreb cum poate fi eliberata o autorizatie de functionare pentru activitati cu copiii, in spatiul exterior al unei cladiri,fara a cere avizul vecinilor?Pentru ca nu e o ferma de melci...
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dovezi ale neajunsurilor si faptelor pe care intelegeti sa le atribuiti reprezentantilor firmei pot fi reprezentate de planse foto,inregistrari cu telefocul mobil
Probleme cu vecina
annadode
Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)