avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dificila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dificila

Buna ziua
Daca din 3-4 mostenitori unul nu doreste sa mearga la notar pentru succesiune dupa decesul pers. care are bunurile , ce se poate face legal sa ne obtinem partile ?
Suntem implicati 2 frati, o matusa si mama ei (bunica mea) . Dupa moartea bunicului (2017) a ramas in viata sotia lui,fata lui si noi 2 (nepoti din partea baiatului decedatului, si el mort acum 8 ani). Matusa nu doreste sa mearga la masa succesorala si de aici intrebarea. Va multumesc pentru rabdare. Nicolae
Cel mai recent răspuns: Nicoale1978Gas , utilizator 20:47, 12 Aprilie 2019
Se merge la instanța daca unul nu vrea amiabil.
Aveti însă grija sa nu pună ceva la cale...
Încercați să consultați un avocat inainte de a deschide procesul si sa va redacteze foarte bine cererea de chemare în judecată.
Trebuie gandit cu atentie...
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Nu imi dau seama ce ar putea face...sa puna la cale adica !? Si avocatul nu are niste tipuri de chemari de agest gen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire aniri88 aniri88 buna seara.va rog sa-mi rasp la intrebare.prietenul meu sta cu bunica.bunicul e mort de 3ani si jumatate si bunica doreste sa treaca apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 10 ani de la deces ContSters48919 ContSters48919 Cum se procedeaza in cazul in care rudele nu s-au interesat de masa succesorala de mai mutl de 10 ani, unul singur dintre urmasi (nepot de fiu, adica decedatul ... (vezi toată discuția)