avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare silita

Am depus o contestatie la executare. Am formulat contestatia din partea contestatorului si a intimatului BEJ. Am contestat caracterul opozabil al datoriei si perimarea acesteia.
Am primit o adresa din partea instantei cu urmatoarele obligatii:
-"sa precizati daca intelegeti sa va judecati cu BEJ sau daca ati formulat contestatia in contradictoriu cu creditorul"
Intrebare: contestatia se formuleaza impotriva BEJ sau a creditorului? Trebuie in acest caz sa fac o chemare in judecata si cu creditorul pentru aceste motive?

-" sa achitati pentru cererea de suspendare provizorie a executarii silite cautiunea de..."
Intrebare: pot solicita acordarea de ajutor public judiciar atat pentru taxa de timbru aferenta executarii cat si pentru cautiune?
In cazul in care nu pot achita cautiunea as putea cere instantei renuntarea la suspendarea executarii? Sau ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
Laura Stamate, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Stamate , utilizator 14:07, 30 Aprilie 2018
Vă judecați cu CREDITORUL, nu cu executorul judecătoresc. Executorul nu este parte procesuală pasivă în cadrul contestației la executare.
Nu este cazul să mai faceți încă o cerere de chemare în judecată, depuneți la dosar un înscris prin care dați răspuns instanței de judecată că înțelegeți să vă judecați cu creditorul.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
Dapix, utilizator
Multumesc!
Ar fi trebuit sa cer si anularea titlului executoriu, in acest caz contractul de credit? Mai pot face asta acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva? decarrera_ro decarrera_ro Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva in cazul contestatiei la executare? Contestatia este facuta de catre debitor impotriva tuturor actelor ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare Marta Tot Marta Tot S-a aprobat de catre instanta executarea silita a Primariei Municipiului Bucuresti. BEJ a trimis somatie si dupa expirarea termenului de raspuns (de fapt nu ... (vezi toată discuția)