Cat durează un proces de stabilire domiciliu minor și incredintare ,având în vedere ca am depus o ordonanta presedintiala,dar a fost respinsa pe motiv ca nu am depus cererea pe fondul problemei ,care din care am înțeles trebuie depusa inainte .Ideea e ca sunt 2 procese diferite și as renunta la ordonanta pentru k nu îmi permit sa suport cheltuielile pentru ambele procese .Mulțumesc
Buna ziua,
Durata dosarului este in functie de incarcarea instantei, de probatoriu si de cat se amana pentru diverse motive. Durata in Bucuresti, cu apel, este de 1,5 - 2 ani.
In tara, in functie de incarcarea instantelor, cam 1 - 1,5 ani!
Va trebui, totodata, sa se tina cont si de caile de atac.
Va sfatuiesc sa depuneti CONCOMITENT cerere si pentru fond cat si pentru ordonanta presedintiala.
Daca aveti avocat angajat in doua procese este normal sa va coste mai mult doua procese in loc de unul...
Se poate intampla sa va fie respinsa si ordonanta.
Acestea nu sunt procese chiar simple desi multi oameni cred ca tot ce se judeca urgent si in cel mult doua termene este ceva simplu cand de fapt aceste procese sunt mult mai sofisticate sub aspect juridic decat fondurile care sunt de regula mult mai previzibile ca solutie finala.
Un fond poate dura de la 2-3 luni pana la 8-12 luni sau chiar 2-3 ani.
Depinde de foarte multe lucruri intr-un proces ceea ce va urma a se desfasura...
Spre exemplu, am avut un caz in care clientul nu a vrut sa deschidem fond din motive care nu are sens sa le expun.
S-a dus la proces fara mine la un termen si instanta i-a cerut sa faca dovada fondului.
Apoi am revenit la proces la termenul urmator si s-a considerat ca nu este necesar sa existe fond la ordonanta respectiva.Bineinteles ca, nu asa pur si simplu instanta nu a considerat ca nu este necesar un fond ci intrucat a inteles si de ce nu trebuia...Avocatii...pot da explicatii pertinente in planul dreptului deoarece cu asa ceva se ocupa...
Acel client sustinea ca ordonanta este cel mai simplu proces...iar eu sustineam ca se pierde in orice moment o ordonanta daca nu sti sa te judeci...
A scapat ca prin urechile acului si a castigat procesul.