Buna seara,intre doua propritati cine trebuie sa faca gard? Proprietarul care are gardul in partea dreapta a propritatii? Trebuie sa participe la cheltuiala gardului si celalalt propritar? Daca nu vrea sa faca gard cum se poate obliga?
Buna seara,
Conform art. 560 Cod Civil
Obligaţia de grăniţuire
Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.
Asta inseamna ca se platesc de catre amandoi in parti egale.
Impartirea terenului sa facut in 1970 cind sa cumparat terenul dar gardul nu sa facut intre proprietari.Sa facut doar o carare,acum propritari de jos vor mai mult si nu vor sa faca gard si au intrat in gradina lui maicamea taindui din vita de vie.
Gard casa
diannefr
La o casa cu vecini pe ambele parti, gardul a fost construit aproape integral pe cheltuiala mea.
Vecinul din stânga amenința ca ma va da in judecata daca nu ... (vezi toată discuția)
Ingradire teren
URIAS
Buna ziua,
Detin in proprietate un teren de 1000 mp pe care am o casa. Parcela de langa mine, s-a reparcelat in 3 loturi, pe partea proprietatii mele fiind ... (vezi toată discuția)