avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general schimbarea functiei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

schimbarea functiei

Buna seara!Am o nelamurire!Sunt asistent de farmacie la o farmacie din iasi si proaspat absolventa a facultatii de farmacie cu licenta luata in luna septembrie.Am facut cerere de schimbare din functia de asistent in functia de farmacist firmei unde lucrez (,e Soc.S.A) ,dar nu am primit nici un raspuns Intrebarea mea este: Firma poate sa ma dea afara din motiv ca am studii superioare si trebuie sa-mi mareasca salariu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 09:08, 29 Octombrie 2009
Avand in vedere ca lucrezi in mediu privat, compania la care lucrezi nu are obligatia sa iti ofere un post corespunzator in momentul finalizarii studiilor, chiar daca aceste studii sunt in domeniul de activitate al companiei. Exceptie face cazul in care ai urmat studiile respective ca bursier al acelei companii (existenta unui contract de bursa de studii cu optiune de angajare pe un post corespunzator la finalizarea acestora), atunci incadrarea la absolvire se va face conform acelui contract.

Faptul ca ai solicitat incadrarea pe un post de farmacist avand in vedere updatarea nivelului de pregatire profesionala, nu poate constitui un motiv pentru concedierea ta. In cazul in care in companie nu exista pozitii disponibile de farmacist, nu exista nici un impediment ca tu sa iti continui activitatea pe pozitia de asistent farmacie bineinteles daca acest lucru iti convine si tie. Este absurd ca un patron sa ia decizia de a concedia un salariat numai pentru ca acesta si-a imbunatatit nivelul de pregatire profesionala si are dorinta de a avansa in cariera (totusi traim in Romania si patronul roman are alta mentalitate).

Este adevarat ca este o chestiune de bun simt sa primesti un raspuns din partea angajatorului la solicitarea ta, cu motivarea corespunzatoare a cazului in fapt.

Oricum stati linistita, solicitarea dumneavoastra nu poate fi invocata ca motiv de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot angaja ca student fara diploma de licenta in domeniul farmaceutic? Pharma88 Pharma88 Buna ziua, Problema care ma framanta este urmatoarea : cum m-as putea angaja intr-o farmacie daca am absolvit facultatea de farmacie dar nu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Angajare farmacie bb.ramona94 bb.ramona94 Buna seara! Sunt studenta anul 2 la Facultatea de Farmacie si as vrea sa ma angajez inca de pe acum in acest domeniu, Stie cineva daca este posibil? Va ... (vezi toată discuția)
,,cu ochii in soare,, blonda00 blonda00 buna ziua sint farmacista,din oct 2012la o farmacie ,,privata,,.pina in octombrie am fost asistenta de farmacie.patru ani din cinci, de facultate(am ... (vezi toată discuția)