avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie de intretinere si AJOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie de intretinere si AJOFM

Pensia de intretinere a minorului i se retine tatalui copilului din somaj, dar AJOFM trimit aceasta pensie prin mandat postal, si pentru ca nu locuiesc la adresa din CI am probleme cu primirea mandatului, motiv pt. care am fost la AJOFM si am cerut virarea pensiei intr-un cont curent in care i se vireaza si alocatia minorului.
Cei de la AJOFM m-au refuzat spunand ca nu se poate vira pe card intrucat la somaj nu se lucreaza numai prin mandat postal.
Este posibil asa ceva? Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 12:16, 29 Octombrie 2009
Da, este posibil. Este incheiat un contract cu posta romana, banii pentru comision efectuare plati sunt alocati doar pentru acest contract si nu pot angaja alte cheltuieli(de ex, in cazul dvs., virarea sumelor respective intr-un cont curent). De ce nu va stabiliti resedinta dpdv legal, iar apoi sa solicitati AJOFM, impreuna cu copia dupa CI, sa va trimita banii la adresa unde locuiti?
Aveti varianta sa mergeti la oficiul postal de distribuire, ( cel care va distribuie corespondenta, inclusiv mandatul) si sa apelati la serviciul postal de modificare/corectare a adresei.
Astfel mandatul postal va va fi reexpediat de la oficiul initial de distribuire la oficiul de distribuire din zona unde domiciliati acum.
Acest serviciu va impica costuri suplimentare: o taxa aferenta cererii de modifcare/corectare adresa si o taxa de reexpediere intre cele doua oficii (tariful de prezentare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj ice21 ice21 Buna ziua! Doresc sa stiu daca atunci cand se mareste salariul, diferenta de pensie alimentara nevirata la timp de societate in cont bancar se poate vira luna ... (vezi toată discuția)
Atributiile postasului sovarroxana sovarroxana buna ziua,as dori sa stiu exact ce sarcini de serviciu are postasul si daca e obligat sa vina sa mi aduca somajul acasa sau macar sa ma anunte ca a sosit la ... (vezi toată discuția)
Refuz virare indemnizatie somaj pe card pintica pintica Conform art.3, al.1, lit.c din HG 1090/2.10.2009 virarea indemnizatiei de somaj se poate face la cererea beneficiarului si pe card. Cand am solicitat acest ... (vezi toată discuția)