avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz virare indemnizatie somaj pe card
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz virare indemnizatie somaj pe card

Conform art.3, al.1, lit.c din HG 1090/2.10.2009 virarea indemnizatiei de somaj se poate face la cererea beneficiarului si pe card.
Cand am solicitat acest lucru la AJOFM Iasi, mi s-a raspuns raspicat ca nu se poate, ca ei vireaza indemnizatia de somaj doar prin mandat postal.
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a obtine virarea indemnizatiei de somaj pe card.
Dupa parerea mea nu cer sa mi se faca o favoare, cer doar sa fie respectata legea si in cazul meu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pintica , utilizator 10:28, 12 Februarie 2010
V-ati referit la actul normativ respectiv, cand ati cerut virarea pe card?
Da, am facut referire, insa mi s-a raspuns ca asa e regula in Iasi (sa fie virat prin mandat postal) si daca nu-mi convine asta e, nu voi primi indemnizatia.
Daca functionarul respectiv refuza sa va vireze indemnizatia pe card, desi exista o reglementare legala in acest sens, sa-i cereti in scris sa refuze in scris, cu indicarea bazei legale (act normativ, ordin intern etc).

1. Daca primiti inscrisul respectiv, puteti sa verificati, daca exista intr-adevar o astfel de regelementare. Daca da, atunci nu se poate face nimic. Daca nu, puteti sa va adresati instantei (secia de Contencios Administrativ);

2. Daca nu primiti nici un raspuns in 30 de zile, puteti sa va adresati direct instantei (sectia de Contencios Administratvi).
Multumesc mult pentru ajutor.
puteti trimite un mail cu intrebarea privind trimiterea indemnizatie somaj pe card [ link extern ] #

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj ContSters95804 ContSters95804 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca indemnizatia de somaj se poate primi pe card si daca se platesc comisioane in plus decat cele aferente cardului. (vezi toată discuția)
Salariatul va lua indemnizația de șomaj de la ajofm ? sau de la angajator ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Conform art. XII. Alin. (1) din OUG 30/2020, in vederea acordarii sumelor necesare platii indemnizatiei prevazute la art. XI alin. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap pe card tudoru tudoru Buna ziua, In situatia in care o persoana cu handicap grav doreste sa primeasca indemnizatia intr-un cont bancar(pe card) si nu prin intermediul ... (vezi toată discuția)