Conform art.3, al.1, lit.c din HG 1090/2.10.2009 virarea indemnizatiei de somaj se poate face la cererea beneficiarului si pe card.
Cand am solicitat acest lucru la AJOFM Iasi, mi s-a raspuns raspicat ca nu se poate, ca ei vireaza indemnizatia de somaj doar prin mandat postal.
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a obtine virarea indemnizatiei de somaj pe card.
Dupa parerea mea nu cer sa mi se faca o favoare, cer doar sa fie respectata legea si in cazul meu.
Multumesc.
Da, am facut referire, insa mi s-a raspuns ca asa e regula in Iasi (sa fie virat prin mandat postal) si daca nu-mi convine asta e, nu voi primi indemnizatia.
Daca functionarul respectiv refuza sa va vireze indemnizatia pe card, desi exista o reglementare legala in acest sens, sa-i cereti in scris sa refuze in scris, cu indicarea bazei legale (act normativ, ordin intern etc).
1. Daca primiti inscrisul respectiv, puteti sa verificati, daca exista intr-adevar o astfel de regelementare. Daca da, atunci nu se poate face nimic. Daca nu, puteti sa va adresati instantei (secia de Contencios Administrativ);
2. Daca nu primiti nici un raspuns in 30 de zile, puteti sa va adresati direct instantei (sectia de Contencios Administratvi).