avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de handicap pe card
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de handicap pe card

Buna ziua,

In situatia in care o persoana cu handicap grav doreste sa primeasca indemnizatia intr-un cont bancar(pe card) si nu prin intermediul postasului, ce se poate face? Cum ar trebui sa arate o astfel de cere si unde ar trebui depusa?

Exista posibilitatea ca astfel de cereri sa fie depuse online prin email cu attach?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:53, 3 Septembrie 2023
Se poate vira pe card ajutorul special pentru persoana cu handicap grav. Cererea se depune la D.G.A.S.P.C. din județul unde locuiți și ați depus dosarul.
Puteți trimite un email prin care să solicitați virarea banilor pe card, dar, ca să vă și aprobe, aveți nevoie de o cerere scrisă pe care să o semnați.
Acum, depinde și de solicitudinea conducerii D.G.A.S.P.C. Cunosc un caz, la un județ, o persoană netransportabilă care putea tasta la telefon și la calculator, dar era paralizată aproape total. Atâtea telefoane le-a dat, a vorbit cu directorul de acolo, atâtea emailuri le-a trimis...și a fost atât de convingătoare încât i-a convins să-l ajute. Persoana de care vă povestesc, voia ca banii să nu mai fie virați pe cardul curatorului ci să vină prin mandat poștal pe numele persoanei cu handicap...deși urma să fie ridicat mandatul poștal tot de curator.
Teoretic vorbind, daca trimit cererea prin curierat cu confirmare de primire as avea sanse ca ea sa fie luata in considerare si inregistrata ?
Categoric da. Trebuie să scrieți în ce cont să vă vireze banii.
va multumesc mult ptr raspunsuri.

As mai avea totusi intrebare. cum ar trebui sa arate o astfel de cerere. Ce lege trebuie invocata? Pe langa datele de identificare, contul si adresa ce mai trebuie sa specific?

weekend placut!
Deși nu ați scris în ce grad de handicap sunteți încadrat, cererea ar trebui să arăte cam așa:

Domnule Director,

Subsemnatul..., CPN, domiciliat în .....(adresa completă), persoană cu dizabilități (faceți referire la decizia de încadrare în grad de handicap; explicați motivul pentru care nu vă puteți deplasa personal), solicit virarea ajutorului special bănesc în contul de card.......deschis la .....pe numele subsemnatului.......
Pentru relații suplimentare pot fi contactat la nr. de telefon ................ sau prin email.......................

Data,
Semnătura,


D-lui Director al DGASPC....

Dacă aveți și indemnizație de însoțitor, trebuie să vă adresați și pt ea la primăria de unde o primiți.
Nu trebuie să invocați nici o lege. Din contră, plata pe card este o variantă modernă, agreată de către mulți.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor

Alte discuții în legătură

Drept contestatie anemoni anemoni buna ziua, am o bunica care are 80 ani, are dementa mixta, nu mai gandeste, nu vorbeste. in aceasta situatie daca dorim sa facem o contestatie, cine o ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap vladut75 vladut75 IN ANUL 1997,AM FOST IMPLICAT INTRUN ACCIDENT AUTO,IN TIMP CE MA DEPLASAM SPRE LOCUL DE MUNCA FIIND IN MASINA FIRMEI LA CARE LUCRAM,SOFERUL A INTRAT CU MASINA ... (vezi toată discuția)
Card salariu reliana reliana Buna seara! Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)