avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridică
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridică

Bună ziua ,am o nelămurire ..am avut de făcut încadrarea juridică pe speța următoare : La data de... in .... numitul FL conducea autoturismul marca X pe strada ... iar la schimbarea direcției de mers spre stânga ,nu aacordat prioritate autoturismului care se deplasa pe drumul cu prioritate din partea dreapta a acestuia ,intrând în coliziune cu acesta .
În urma coliziunii a rezultat vâtămarea pasagerei din partea dreapta fața a autoturismului care se deplasa rgulamentar,aceasta având nevoie de 120 zile îngrijiri medicale .

Eu am încadrat-o astfel :
Numitul Fl a săvârșit infracțiunea de vătămare corporală din culpă ,faptă prev și ped de art 196 alin 3 C.p deoarece...

Iar proful a zis că trebuia încadrată la art 193 alin 1 (loviri si alte violente) combinat cu art 194 alin 1 lit b (vătare corporală )combinat cu art 196 alin 2 (vătămare corporală)
Care ar fi încadrarea corectă ?

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:11, 2 Mai 2018
Dupa mine este art.196 (2) raportat la art.193 coroborat cu art.194 (1) b). Ca sa poata fi retinut art.196 (3) ar trebui sa fie in discutie exercitiul unei profesii sau meserii, etc. Ce meserie vedeti in speta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier la trecerea de pietoni alexandrumarian alexandrumarian Buna ziua , In data de 24-11-2015 ,ora 7.20,in conditii de ploaie/semi-intuneric la trecerea de pietoni de pe Bd.Iuliu Maniu 244(Turbomecanica) dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Incadrare fapta - accident grav costelus3 costelus3 In urma cu 2 ani am avut un accident rutier soldat cu ranirea grava a pasagerei din dreapta . La aparitia politistilor am fost testat cu aparatul etilotest ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime Vio moise Vio moise Buna seara am avut un accident impreuma cu tatal meu soldat cu patru victime acum o luna de zile.eu am fost incarcerata cu multiple fracturi ,tatal cu probleme ... (vezi toată discuția)