avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... întrebare neplată CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

întrebare neplată CASS

Bună ziua, as dori sa știu dacă exista vreo portiță de a nu plăti asigurarea de sănătate ? Ce ar trebui sa fac , menționez ca lucrez în străinătate dar am nevoie de medicul de familie din România! Sa mă angajez în România? Sa plătesc contribuțiile la stat?
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ramonacalbau , utilizator 22:12, 2 Mai 2018
Daca lucrati in strainatate , atunci inseamna ca sunteti asigurat in tara respectiva si puteti merge la medic acolo. Daca doriti sa beneficiati de medic in Romania , trebuie sa va platiti asigurarea de sanatate . Nu trebue sa fiti angajat in tara ca sa va platiti aceste contributii. Din ce stiu eu nu puteti fi asigurat decat intr-o singura tara care apartine UE.
Dacă ești asigurat la sănătate în străinătate, poți fi scutit de plata CASS în țară, dacă depui la Fisc formularul 603
www.avocatnet.ro/articol_447...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se poate depune formularul , dar nu poate beneficia de medic de familie si de medicatie compensata in tara , daca nu se plateste asigurarea de sanatate .
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac un imprumut pt un leasing violetaanna violetaanna Buna ziua, Daca eu vreau sa fac un imprumut pt un leasing si ma gireaza tatal meu care lucreaza cu ctr in strainatate dar,care aici in tara a declarat ca ... (vezi toată discuția)
Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Pensia in romania Bursulica Bursulica Am lucrat part time in Italia 17ani si am platit contributele la INPS As dori sa stiu daca la calculul vechimii in campul muncii , se adauga si acesti ani Va ... (vezi toată discuția)