Dupa 2 ani de condediu de crestere copil, sunt iar insarcinata. Mi s-a spus ca indemnizatia de data aceasta se va calcula ca 85% din actuala indemnizatie, ceea ce mi se pare o prostie. Cum pot mentine indemnizatia actuala, raportata la ultimele venituri salariale inregistrate?! Asta imi doresc si mi se pate firesc sa mi se calculeze la veniturile obtinute din salariu nu raportat la actuala indemnizatie care e si ea venit diminuat cu 25% ..
Indemnizatia se calculeaza raportata la cele 12 luni eligibile pentru CCC.
OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Data nasterii celui de-al doilea este sfarsitul lunii august. Cea mica de acum implineste 2 ani la sf lui iunie ( si am stat 2 ani cu ea acasa). De ce nu se poate calcula indemnizatia raportat la ultimele 12 salarii obtinute adica iun 2015-iun 2016? Mi s-a spus ca se calculeaza viitoarea indemnizatie ca 85% din indemnizatia actuala.. Merci mult de implicare si raspuns ! Zi usoara!
Se ia in calcul cele 12 luni eligibile din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului.
Prin urmare, daca cele 12 luni sunt constituite integral din perioada anterioara de CCC, atunci indemnizatia va fi 85% din cuantumul indemnizatiei primite.
Concediu in sarcină
Panpab
Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra ... (vezi toată discuția)