avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca

Buna momentan lucrez 4 ore la un.loc de munca as dori sa ma angajez la un alt loc la 8 ore ,si dupa aceea sai dau demisia de la primul loc poate afla angajatorul ca mai am un loc de munca ?din baza de date revisal sau stiu io....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 2 Mai 2018
1. Un angajator nu poate vizualiza in REVISAL decat proprii sai angajati , nu si fostele locuri de munca ale acestora.

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu timp partial/cu norma intreaga cu un alt angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.

3. Noul angajator poate afla din declaratia dvs. ... potrivit Codului Fiscal, în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază.


In mare parte am inteles intrebarea mea era daca cel de 4 ore poate afla ca lucrez in acelasi timp si in celalat loc la 8 ? Atata timp cat eu inca sunt angajata lui ?ca vedeam ca ati scris ca anagajatorul poate vedea revisalj propriilor angajatii in concluzii eu sunt in continuarea angajata lui deci poate??
Nu poate afla ... el vede numai angajarile sale , nu si pe cele de la alti angajatori.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca cu 8 ore fiecare? ovidiussmmi ovidiussmmi Buna ziua....Lucrez la o firma de la care as vrea sa imi dau demisia,dar in prima faza as vrea sa intru in concediu de odihna, timp in care ma duc la al doilea ... (vezi toată discuția)
Ma pot angaja cu 8 ore/zi si lucra la o firma cand sunt in concediu ... matrimonial matrimonial Ma pot angaja cu 8 ore/zi si lucra la o firma cand sunt in concediu de odihna la o alta firma? (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)