avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare de la BEJ de încetare a acțiunilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare de la BEJ de încetare a acțiunilor abuzive asupra fostului angajator. Mi se pot cere daune de 20.000 de euro/zi, cum spune executorul?

Am primit o notificare de la o firma de avocatura cu Nr de înregistrare și semnată de un BEJ in care mi se comunică faptul că sa incetez orice acțiune abuzivă asupra firmei unde am lucrat...eu am făcut niște sesizări la diverse instituții ale statului pt acea firma pt că încălcau legea. in notificare executorul judecătoresc spune că firma îmi poate cere daune de 20000 euro/zi pt că au fost stresați de controale....eu inca nu știu rezultatele acelor controale făcute în urma sesizărilor mele...întrebarea mea este: mă pot executa pt faptul că și au diminuat activitatea ca urmare a acestor controale?nu am primit nicio hotărâre de executare silită.multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
N-are nicio treaba executorul judecatoresc cu ce spuneti dumneavoastra...!!! Privitor la daune acestea pot fi obtinute in instanta cu probe privind eventule prejudicii dovedite.
Da, doar în urma unui proces se pot stabili daune.
Situația poate sa fie deosebit de complexă sub aspect juridic.Probabil ca o discuție pe această temă ar dura câteva ore.
Notificarea primita nu este somatie de executare silită ca urmare a unui dosar de executare silită.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Și eu ce sa înțeleg din aceasta notificare că vor să mă intimideze folosind parafa unui executor judecătoresc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Vor sa va intimideze. Acum, dvs. stiti daca sesizarile pe care le-ati transmis sunt intemeiate sau nu. Daca nu sunt intemeiate si pot proba acest aspect, atunci riscati sa platiti daune ( in niciun caz nu vor fi de 20.000 euro/zi ). Daca sunt intemeiate, nu aveti de ce sa va ingrijorati.
Cred ca este totusi ceva mai mult decat simpla intimidare. Arata mai degraba ca o punere in intarziere premergatoare actiunii in instanta probabil pentru abuz de drept, raspundere civila delictuala si daunele compensatorii. Ceea ce firma ar putea proba, depinde de marimea acesteia, de pierderile financiare directe, indirecte, viitoare, pe termen mediu sau lung, etc, ce ar fi putut fi cauzate. Mai usor de probat de o firma decat de o persoana fizica

Alte discuții în legătură

Amenintari și calomnii elisay_99 elisay_99 Buna ziua! Azi am intampinat o problema și as vrea sa stiu ce pot face ca sa nu se repete. Pe scurt: acum vreo 2 ani am lucrat într o gelaterie din ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pt. insulta mpusa mpusa Buna seara, Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie= acuzat de calomnie Josephine2016 Josephine2016 Am făcut pe situl primăriei o sesizare in legătură cu faptul ca unele mașini abandonate au ocupat un loc de parcare in mod abuziv pe un teren care de fapt ... (vezi toată discuția)