avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari și calomnii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari și calomnii

Buna ziua! Azi am intampinat o problema și as vrea sa stiu ce pot face ca sa nu se repete. Pe scurt: acum vreo 2 ani am lucrat într o gelaterie din București. Am plecat de acolo acum aproape un an, în condiții nu prea bune. Astazi, deci după aproape un an, primesc mesaj pe whatsapp de la unul dintre patroni în care scria ca are informații că eu le dau retetele la alte gelaterii și mă poate acționa în judecata sa nu mai fiu angajata nicăieri. Ca ea e avocat și stie ce spune. Nu am facut niciodata acest lucru,nici nu am.mai lucrat în altă gelaterie după plecarea de la ei, totul este o.minciuna si se incearca o răzbunare și o intimidare. După un an de zile, dintr o data, nu stiu cum si de ce acum. Vreau sa preintampi astfel de mesaje și amenințări, nu mi se pare normal sa faca cineva abuz de....puterea pe care își imaginează că o are și sa amenințe și intimideze după bunul plac. Ce pot sa fac ca sa le.trimit ,nu stiu, o notificare, ceva oficial, în care sa le pun in vedere ca daca mai incearca astfel de lucruri fara dovezi, vor suporta consecințele. Multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
elisay_99, utilizator
Cel mai recent răspuns: elisay_99 , utilizator 16:22, 8 Noiembrie 2021
Va rog mult, chiar as vrea un raspuns! Multumesc!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
și mă poate acționa în judecata sa nu mai fiu angajata nicăieri. Ca ea e avocat și stie ce spune.

Aș zice să ignorați asemenea prostii care nu pot veni de la un avocat - sau mă rog, nu de la unul serios. E o stupizenie care nu poate fi considerată amenințare.
Nici acuzația că ați furat rețete nu ar trebui să vă impresioneze dacă spuneți că nu ați făcut așa ceva.

Ce pot sa fac ca sa le.trimit ,nu stiu, o notificare, ceva oficial, în care sa le pun in vedere ca daca mai incearca astfel de lucruri fara dovezi, vor suporta consecințele.

Nu e cazul să dați bani unui avocat să le trimită o notificare ca să nu mai mintă, nu au ce consecințe să suporte dacă nu spun și altora ce vă zic dvs. Dacă ar ieși pe public (rețele sociale, potențiali angajatori etc.) cu așa ceva da, ați avea motiv să vă agitați. Dacă doar bat câmpii cum spuneți ignorați-i, blocați numărul sau numerele de pe care vă sună și gata.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
Emilika40, utilizator
Ideea este ca tocmai am fost concediata de la un loc de munca, și stiu sigur ca patronul care m a concediat are obiceiul să se intereseze de noii angajați la fostii angajatori.......
Si nu am luat în serios " amenintarea" dar vreau sa i atrag cumva atentie ca nu poate face ce vrea....si speria oamenii dupa bunul plac. Eu nu am luat în considerare dar altii poate sunt mai slabi de inger, zic....
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea se poate face si prin executor judecatoresc.Comunicati prin executor judecatoresc ca daca nu inceteaza cu amenintarile si calomniile veti face plingere penala pentru calomnie si amenintare.'' Calomnia în art. 206 C. pen.: „Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public” Dar chiar nu merita costurile si timpul pierdut pentru niste vorbe -n vint si orgolii personale.

Alte discuții în legătură

Hartuire morala? anca_12 anca_12 Buna seara! Va solicit ajutorul si un supliment de informatii in ceea ce priveste o problema mai ciudata pe care nu stiu cum sa o rezolv in temei legal; am ... (vezi toată discuția)
Calomnie dsds dsds Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)
Denigrare danut2005 danut2005 In cadrul locului de munca am o colega care umbla cu minciuni si ma denigreaza in fata colegilor. Aude cite ceva apoi le infloreste cum vrea ea si le spune de ... (vezi toată discuția)