avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Denigrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Denigrare

In cadrul locului de munca am o colega care umbla cu minciuni si ma denigreaza in fata colegilor. Aude cite ceva apoi le infloreste cum vrea ea si le spune de nu mai stii ce sa crezi.
Ce pot sa fac ca sa o opresc ?
Multumesc tuturor ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:02, 1 Octombrie 2009
Se pare ca in acest caz se poate vorbi de savarsirea infractiunii de calomnie, prevazuta de art 206 cod penal. Asadar, o plangere penala, pe care sa o depuneti la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartineti sau la politie cred ca ar potoli acea colega.
danut2005 a scris:

In cadrul locului de munca am o colega care umbla cu minciuni si ma denigreaza in fata colegilor. Aude cite ceva apoi le infloreste cum vrea ea si le spune de nu mai stii ce sa crezi.
Ce pot sa fac ca sa o opresc ?
Multumesc tuturor ptr ajutor!

"Gura lumii...nu o astupa nici Pamantul..."- zice un proverb romanesc.
Ignorati aceste conflicte care pot sa degenereze in stari conflictuale care va poate ingruna situatia socio-profesionala dar si materiala intr-un proces costisitor care nu se stie cum va fi solutionat.
Alegeti medierea ca o cale primordiala in solutionarea concreta a situatiei.
Prin ignoranta puteti indeparta ori stopa orice stare conflictuala de acest gen.
Posibil ca respectiva persoana nu stie sa faca altceva -decat intriga si rautati-!
Se poarta acest gen de preocupari in Romania.:sorry:
Si in virtual exista asemenea actiuni din partea unor persoane care se cred superioare tuturor...si "promoveaza"in fata Sefilor pe acest principiu - al "barfei" ori interpretarii anumitor situatii pe care nici nu le cunosc in fapt-.
Deci,priviti totul ca fiind ceva trecator (un vis urat care a trecut cu noaptea).
Cand va fi sa uite de Dv.,sa stiti ca va urma alt coleg ori colega in subietul acelei persoane care se ocupa cu denigrarea.
Totul se termina cu bine daca stiti sa ocoliti aceste probleme create de persoane care nu au educatie .

Succes in solutionarea pe cale amiabila si cu mult discernamant !

Eu cred ca va denigreaza deoarece isi da seama ca sunteti o fiinta mult mai evoluata decat ea si de aceea incearca sa va strice imaginea !

Daca va barfeste asta este un semn ca sunteti cineva !
Procesul nu e solutia... dar o citatie – in urma reclamatiei pt calomnie - ar putea sa-i inchida gura...

Mai exista varianta confruntarii: o luati de mana (la figurat, evident) si o duceti in fatza colegilor care va spun ce zice despre dv... Ii cereti sa aduca dovezi si / sau martori ca ceea ce sustine ea e adevarat. Si o intrebati de ce face afirmatii nefondate... Ar putea fi intimidata... mai ales de prezenta vreunui sef...

Colegii, probabil, va cunosc si nu iau de bun tot ce spune aceasta... Ar fi bine daca acesti colegi ar refuza sa o asculte, pe motiv ca dv nu sunteti prezent si ei nu vor sa barfeasca...

Daca aceasta colega e sotia (de care vreti sa divortati) sau o prietena a sotiei... va fi mai greu cu intimidarea... Dar, de asemenea, n-ar mai trebui sa va faceti sange rau pt ca toti stiu – banuiesc – de ce sunteti vorbit de rau (si ea nu castiga nimic cu asemenea atitudine).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare, calomnie? ContSters327623 ContSters327623 Lucrez intr-o insititutie publica. Salar mic, dar imi dau tot interesul sa-mi fac meseria bine si sa nu existe motive de nemultumire din partea sefilor(tot ce ... (vezi toată discuția)
Respectul demnitãții persoanei. mesaje scrise într-un forum iosif.kramar iosif.kramar Sunt in litigu de munca cu angajatorul si de ceva timp am o mare pasiune sa fac comentarii intr-un site al bancii. De fapt suntem destul de multi si eu unul nu ... (vezi toată discuția)
Calominie vic-tori vic-tori am nevoie de o informatie,sant impreuna cu un barbat de 8 ani si tot de atunci soacra mea impreuna cu fosta nevasta ma vorbesc numai de rau si ma fac in toate ... (vezi toată discuția)