avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respectul demnitãții persoanei. Mesaje scrise ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respectul demnitãții persoanei. Mesaje scrise într-un forum

Sunt in litigu de munca cu angajatorul si de ceva timp am o mare pasiune sa fac comentarii intr-un site al bancii. De fapt suntem destul de multi si eu unul nu ma pot abtine sa nu scriu ceva zilnic. Pare o dependenta. Nu scriu decat comentarii referitor munca fostului meu sef. Cu Noul Cod Civil este mai rau in aceasta directie, pentru ca nu imi este deloc clar. Avocata spune ca pot scrie, colegii la fel, dar eu am m-ai intrebat si nu-mi este clar de ce pot fi acuzat. Ma puteti ajuta?
Pai atata timp cat va expuneti parerile, nu mintiti si nu calomiati nu vad ce ati putea pati.
da asa este si va multumesc frumos. dar spun ceva de genul"x nu a facut asa, desi putea face"si nu prea imi este clar unde incepe si se termina calomnia...! de exp. daca spun ca X are amanta o colega si in loc sa-si vada de banca sta cu ea plecat in pauza 2-3 ore, este calomnie nu?
Da, daca spuneti ca respectivul are o amanta si respectivul nu are o amanta este calomie si poate sa va solicite daune morale in instanta.

CALOMNÍE, calomnii, s. f. Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire. – Din fr. calomnie, lat. calumnia.
Multumesc frumos! Asa este daca nu pot demonstra este de rau.
Noul cod civil vine cu ceva in plus fata de cel vechi referitor calomnie? Daca defaimez pe site cu ce vine in plus Noul Cod Civil?

Alte discuții în legătură

Doresc sa fac plingere de denunt calomnios dynsky dynsky doanma ..x\" a facut plingere penala impotriva mea de violare de domiciliu dar la acea adresa exista un service auto . plingerea sa solutionat cu nup in baza ... (vezi toată discuția)
Injurii pe un site, actionare in judecata admin Marianaroiu Marianaroiu Mai stie cineva sa imi spuna ce sa fac in legatura cu injuriile pe care le-am primit pe un forum al unui site? Ce as putea sa fac? Il voi da in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Problema cu un fost instructor scoala de soferi. bunicu bunicu Pe un forum din iasi, unde locuiesc eu, am postat, dupa obtinerea permisului, un mesaj de “recomandare” a fostului meu instructor, unde am spus ... (vezi toată discuția)