avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu un fost instructor scoala de soferi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu un fost instructor scoala de soferi.


Pe un forum din iasi, unde locuiesc eu, am postat, dupa obtinerea permisului, un mesaj de “recomandare” a fostului meu instructor, unde am spus doar adevarul. Pe acel forum, nu eram cel care a deschis topicul ci mai erau si altii care recomandau sau nu anumiti instructori sau scoli de soferi.

Aceasta”recomandare” am scris-o in martie. Ajuns in ziua de astazi, la ora 8 dimineata am primit un telefon de la respectivul domn prin care dorea sa ma informeze despre faptul ca ma reclama si ma da in judecata pentru calomie si inca vreo doua chestii.

Eu i-am explicat cu calm domnului ca nu are nici o legatura cu calomia ceea ce am facut eu, reprezentant adevarul, in sustinerea caruia am si 2 colegi martori,care au primit injurii din partea acestui domn.

Problema mea este : trebuie sa-mi fac griji in legatura cu respectivul domn? Daca m-ar actiona in instant, ar putea avea castig de cauza avand in vedere ca la 5 minute dupa ce am primit telefonul, am sters respectivul mesaj?
Cel mai recent răspuns: bunicu , utilizator 12:19, 29 Iulie 2010
Initial se pedepsea cu amenda oricum, nu se mai incrimineaza in prezent asa ca singurele probleme ar fi pe parte civila daca va putea demonstra ca a fost prejudiciat in vreun fel prin fapta dvs. (putin probabil)
Degeaba ati sters dvs mesajul daca a facut print screen, de exemplu, si are o dovada...oricum, nu va mai faceti probleme.
Raspunsul vizeaza calomnia..celelalte doua ”chestii” sunt altceva.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Parerea mea este ca nu trebuie sa va ingrijorati. Pe cat de dificil de probat este calomnia, pe atat de usor se inlatura. Asta in vechiul Cod penal.
Noul Cod penal a intrat in vigoare in 24.07.2010 si nu mai prevede calomnia ca si infractiune.
maglas a scris:

Parerea mea este ca nu trebuie sa va ingrijorati. Pe cat de dificil de probat este calomnia, pe atat de usor se inlatura. Asta in vechiul Cod penal.
Noul Cod penal a intrat in vigoare in 24.07.2010 si nu mai prevede calomnia ca si infractiune.

a intrat noul cod penal in vigoare ????
Evident ca nu, cel mai probabil utilizatorul se refera la ultima actualizare
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
a intervenit vreo lege care sa dezincrimineze calomnia si insulta? caci nu cred ca creti sa spuneti ca cele declarate neconstitutionale ar putea avea vreun efecte de vreme ce au fost declarate NECONSTITUTIONALE.

oricum, ptr user ul ce a deschis topicul : depinde ce ati scris in respectivul mesaj, daca spre exemplu ati scris ca lua spaga, sau ca avea o comportare abuziva, sunteti raspunzator ptr infractiunea de calomnie, si puteti fi obligat sa i platiti o anumita suma de bani ptr prejudiciul adus imaginii sale publice.

Alte discuții în legătură

Insulta, calomnie liamic43 liamic43 Va rog sa-mi spuneti, daca insulta si calomnia(art.259 c.p) se pedepsesc sau au fost scoase din c.p? Nu ma intereseaza ca vor fi sau nu introduse in noul ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)