avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu un fost instructor scoala de soferi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu un fost instructor scoala de soferi.


Pe un forum din iasi, unde locuiesc eu, am postat, dupa obtinerea permisului, un mesaj de “recomandare” a fostului meu instructor, unde am spus doar adevarul. Pe acel forum, nu eram cel care a deschis topicul ci mai erau si altii care recomandau sau nu anumiti instructori sau scoli de soferi.

Aceasta”recomandare” am scris-o in martie. Ajuns in ziua de astazi, la ora 8 dimineata am primit un telefon de la respectivul domn prin care dorea sa ma informeze despre faptul ca ma reclama si ma da in judecata pentru calomie si inca vreo doua chestii.

Eu i-am explicat cu calm domnului ca nu are nici o legatura cu calomia ceea ce am facut eu, reprezentant adevarul, in sustinerea caruia am si 2 colegi martori,care au primit injurii din partea acestui domn.

Problema mea este : trebuie sa-mi fac griji in legatura cu respectivul domn? Daca m-ar actiona in instant, ar putea avea castig de cauza avand in vedere ca la 5 minute dupa ce am primit telefonul, am sters respectivul mesaj?
Cel mai recent răspuns: bunicu , utilizator 12:19, 29 Iulie 2010
@Maglas:

Depinde de program, mie imi arata 9 coduri penale la cautare, de la Marea
Adunare Nationala pana la Parlamentul Romaniei.

Desigur ca si mie imi arata la fel. Doar ca, sub titlu, mai apare de obicei si data intrarii in vigoare. Care la mine scrie ce am redat deja.
Asta e.
Amitza fa o verificare pe portlaul instantelor de judecata si vezi cate procese pe rol au mai fost de la data abrogarii avand ca obiect insulta sau calomnie.
Ideea era ca parlamentul avea obligatia sa republice legea si sa o puna in acord cu prevederile constitutiei.

Una este nulitatea si alta este neconstitutionalitatea unor texte de lege, nu aplicati principiul pentru ca nu aveti la ce in speta.
Suspendarea efectelor normei juridice declarate ca fiind neconstituţionale, face ca de la data publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I, să reintre în vigoare dispoziţiile art. 205 şi 206 din Codul penal, ceea ce echivalează cu încriminarea din nou a faptelor de insultă şi de calomnie, încriminare ce intră în competenţa exclusivă a legiuitorului. În aceste condiţii, Curtea Constituţională devine legislator pozitiv, drept ce nu îi este conferit nici de Constituţie şi nici de propria-i lege organică.
Sunt si aspecte de tehnica legislativa in discutie dar ajungem in cu totul alta parte decat ce se dezbate in fond aici.
Ati exprima nemultumirea cu privire la serviciile proaste acordate de un PFA, SC, etc, nu este nici insulta si nici calomnie.
Marile magazine , firme care se respecta au un registru in care sa-ti poti exprima nemultumirea cu privire la serviciile pe care le ofera.
Din contra dvs. ar trebui sa-l chemati in judecata pt. acordarea unor daune ca urmare a serviciilor proaste .
Daca toti romanii ar reactiona ca dvs. poate s-ar mai indrepta ceva in tara asta.
X-(
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
multumesc domnule Trifu, am sa vad ce pot face.
Intentia mea este sa o las asa, pt ca nu am nevoie de probleme, dar daca el continua sa ma streseze cu telefoane si incercari de intimidare, am sa-l actionez cu siguranta in instanta.

Nesimtitul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta, calomnie liamic43 liamic43 Va rog sa-mi spuneti, daca insulta si calomnia(art.259 c.p) se pedepsesc sau au fost scoase din c.p? Nu ma intereseaza ca vor fi sau nu introduse in noul ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)