avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare, calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare, calomnie?

Lucrez intr-o insititutie publica. Salar mic, dar imi dau tot interesul sa-mi fac meseria bine si sa nu existe motive de nemultumire din partea sefilor(tot ce mi se zice sa fac, pun in aplicare).
Problema este urmatoarea. Sotia sefului meu vine aproape zilnic si ma "inteapa" cu vorbe de genul, citez: "ce te intereseaza ce face cutare sau cutare? La cat pleaca cutare sau cutare de la job? Tinand cont ca eu imi fac treaba in timp ce altii nu vin la serviciu decat pe la jumatatea programului sau uneori numai o data pe saptamana incasand acelasi salar ca si mine. Nu ar fi asta o problema... daca nu s-ar lega de aspectul meu fizic(eu fiind slabuta si cu o figura de copil).
Si faptul ca am 31 de ani si nu sunt casatorita reprezinta de asemenea o problema, citez : "Uita-te la tine... cine o sa te ia pe tine asa slaba? Sigur ai probleme psihice? Am mai vorbit si cu alte persoane si mi-au zis ei ce fel de om esti...Mai ingrasa-te...(cam asa cuvinte "primesc" cand doreste sa ma "puna la punct"). Sa nu mai spun, daca muncesc prea mult, totul este o prostie, citez: "ambitii de om prost...; "nu trebuie sa muncesti doar ca sa fie, mult si prost". Constant greutatea mea, faptul ca nu sunt casatorita si ca sunt prea corecta reprezinta o problema.
Aceasta doamna profita de statutul sotului sau, ea nefiind angajata a institutiei unde lucrez si fara practic fara vreun drept de a-mi spune ce trebuie si ce nu trebuie sa fac, ma face sa ma simt stresata si uneori sa nu mai pot da randament in problemele pe care le am de rezolvat.
Nu stiu cum sa procedez. Uneori am impresia ca ma preseaza special pentru a ceda, poate-poate imi dau demisia(eu fiind angajata in urma unui concurs) si desmeneze in locul meu pe altcineva mai potriviti "cerintelor lor".
Amenințarea este amenintare si calomnia este calomnie...depinde ce ati dori sa faceti in acest sens...dupa noul cod penal insulta si calomnia sunt din nou incriminate !
Bună ziua.
Cred că este vorba mai mult de o atingere adusă vieții private. Ceea ce este de natură civilă și nu penală. Art. 73 si următoarele din Codul civil. Cu atât mai mult cu cât - soția - nu este angajat al acelei instituții.
Oberv totuși o mică problemă, cu are acces - soția - în instituția respectivă, cine și de ce îi permite accesul.
As dori ca doamna sa nu mai faca presiune asupra mea si sa-mi scada stima de sine. Uneori imi critica si munca pe care o prestez si daca vede ca sunt apreciata de ceilalti...spune ca: "nu e cine stie ce mare realizare". Cred ca pe termen indelungat voi ceda sau va trebui sa renunt la job nu pe motiv de incompetenta profesionala ci din cauza pressing-ului.
ce te intereseaza ce face cutare sau cutare?

V-a intrebat ea la un moment dat.. asta inseamna ca ori aveti un soi de relatie cu ea de v-ati confesat, ori v-ati plans sefului de colegii dvs.
Poate ar trebui sa va autosugestionati ca sunteti la munca, sunteti platita pt munca prestata si nu e cazul sa luati in considerare toate vorbele ce vi se adreseaza..bagati-va niste casti in urechi si ati rezolvat problema.
Doamna nu are si ea un job pe la care sa mai treaca sau sta toata ziua pe capul sotului ?
Puteti incerca diplomatic sa vorbiti despre asta si cu seful dvs.
eu.ro.lex a scris:

Amenințarea este amenintare si calomnia este calomnie...depinde ce ati dori sa faceti in acest sens...dupa noul cod penal insulta si calomnia sunt din nou incriminate !


In Legea Nr. 286 din 17 iulie 2009 privind Codul penal, insulta si calomnia nu sunt incriminate.

Alte discuții în legătură

Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie sau santaj? hannah10 hannah10 Buna, As avea o intrebare. Sotia sefului meu m-a sunat de cateva saptamani si m-a amenintat daca nu-mi bag demisia, va face scandal. Motivul este: ca-i ... (vezi toată discuția)
Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei care sunt ... Hobitzi Hobitzi Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei Care sunt mai concret limitele în discuții publice și cum e bine să procedăm, când disputa este ... (vezi toată discuția)