avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare, calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare, calomnie?

Lucrez intr-o insititutie publica. Salar mic, dar imi dau tot interesul sa-mi fac meseria bine si sa nu existe motive de nemultumire din partea sefilor(tot ce mi se zice sa fac, pun in aplicare).
Problema este urmatoarea. Sotia sefului meu vine aproape zilnic si ma "inteapa" cu vorbe de genul, citez: "ce te intereseaza ce face cutare sau cutare? La cat pleaca cutare sau cutare de la job? Tinand cont ca eu imi fac treaba in timp ce altii nu vin la serviciu decat pe la jumatatea programului sau uneori numai o data pe saptamana incasand acelasi salar ca si mine. Nu ar fi asta o problema... daca nu s-ar lega de aspectul meu fizic(eu fiind slabuta si cu o figura de copil).
Si faptul ca am 31 de ani si nu sunt casatorita reprezinta de asemenea o problema, citez : "Uita-te la tine... cine o sa te ia pe tine asa slaba? Sigur ai probleme psihice? Am mai vorbit si cu alte persoane si mi-au zis ei ce fel de om esti...Mai ingrasa-te...(cam asa cuvinte "primesc" cand doreste sa ma "puna la punct"). Sa nu mai spun, daca muncesc prea mult, totul este o prostie, citez: "ambitii de om prost...; "nu trebuie sa muncesti doar ca sa fie, mult si prost". Constant greutatea mea, faptul ca nu sunt casatorita si ca sunt prea corecta reprezinta o problema.
Aceasta doamna profita de statutul sotului sau, ea nefiind angajata a institutiei unde lucrez si fara practic fara vreun drept de a-mi spune ce trebuie si ce nu trebuie sa fac, ma face sa ma simt stresata si uneori sa nu mai pot da randament in problemele pe care le am de rezolvat.
Nu stiu cum sa procedez. Uneori am impresia ca ma preseaza special pentru a ceda, poate-poate imi dau demisia(eu fiind angajata in urma unui concurs) si desmeneze in locul meu pe altcineva mai potriviti "cerintelor lor".
Buna ziua! Daca va deranjeaza asa rau va sfatuiesc sa faceti un referat si sa aduceti la cunostiinta conducerii(directorului general sau primarului dupa caz) de nemultumirea dumneavoastra, (invocati ca anumite acte reprezinta secret de servici,etc) insa sa stiti ca poate se rezolva problema sau poate se escaladeaza conflictul (nu stiu si nu pot sa prezic finalul)! Puteti deasemenea sa o ignorati, sa nu mai intrati in conversatii cu aceasta persoana( daca o ignorati si va vedeti de treaba dumneaoastra o sa mai incerce de cateva ori si apoi va spun ca o sa renunte). Nu este necesar sa va puneti pandar la gura prostilor pentru ca o sa consumati energie pentru niste lucruri de nimic..Sau mai este si varianta 3 : de cate ori incepe sa va critice cu privire la varsta, greutate, statut social, realizari, etc sa o intrebati "daca stie ce a spus DABIJA?" Bafta multa, rabdare si tutun!
Domnisoara , cred ca dati prea mare importanta acestor rautati.
Nu cred ca e cazul sa va ganditi la a pleca de la acest loc de munca , nu gasiti pe toate drumurile de lucru. Insa ideea e ca nu trebuie sa cedati . Sotia sefului , nu are nici un drept sa va judece sau sa va dojeneasca , nici macar nu ar trebui sa fie acolo , dar , cand va necajiti , dvs.ii faceti jocul. Detasati-va, nu-i mai aratati ca va deranjeaza. Faceti o gluma, puteti sa va autoironizati, cred ca o veti dezarma.
Nu cred ca prin reclamatii va veti face mai placuta atmosfera de la serviciu.
Va multumesc de feadback-urile d-voastra. Consider ca pe undeva acestea sunt utile, cel putin ca sprijin moral. Voi incerca sa invat sa o ignor, cu toate ca va fi cam greu(ea fiind pensionara, deci avand tot timpul din lume si cred ca scopul ei, momentan cel putin, este sa ii streseze pe ceilaltii). Poate ca nu isi da seama, poate ca traieste cu impresia ca-mi face un bine...acest lucru il stie doar ea, iar ei voi fi aici si voi vedea ce urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie sau santaj? hannah10 hannah10 Buna, As avea o intrebare. Sotia sefului meu m-a sunat de cateva saptamani si m-a amenintat daca nu-mi bag demisia, va face scandal. Motivul este: ca-i ... (vezi toată discuția)
Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei care sunt ... Hobitzi Hobitzi Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei Care sunt mai concret limitele în discuții publice și cum e bine să procedăm, când disputa este ... (vezi toată discuția)