Buna,
As avea o intrebare. Sotia sefului meu m-a sunat de cateva saptamani si m-a amenintat daca nu-mi bag demisia, va face scandal. Motivul este: ca-i deranjez cercurie! Am la dispozitie o saptamana ca sa dispar de la firma si m-a facut in toate felurile. (La asta nu am dovada, doar mama mea era langa mine). Dupa o saptamana jumate m-a bombardat cu mesaje de genul: ca imi trece timpul acordat, ca nu am facut nici un pas, ca ea a vorbit serios, ca nu ma lasa in pace pana nu-si atinge scopul... Chiar si dimineata la ora 5 mi-a trimis mesaje in care foloseste cuvinbte vulgare legat de mine. Vreau sa mentionez ca doamna nici macar nu este angajata firmei si nu ne-am vazut niciodata, dar eu fiind singura femeie angajata in firma "ii deranjez cercurile"! Seful meu este directorul firmei, un simplu angajat, cum sunt si eu. El vrea sa se scoata, nici macar nu-mi asculta plangerea, spunand ca nu se baga in treburile femeilor. Vi se pare normal? Eu nu am nicio treaba cu nevasta-sa, vreau doar sa lucrez, dar nu sunt lasata in pace!
Ce as putea sa fac? Care-i solutia? Care-i procedura? Va rog sa-mi dati raspuns/sfat cat de repede posibil ca deja sunt distrusa psichic, cand ma gandesc ca sunt amenintata cu locul meu de munca, unde am rezultate foarte bune!
Multumesc!
Va sugerez sa faceti, in prima instanta, o plangere pe care sa o inregistrati la angajator prin care sa povestiti cele intamplate. In acest fel, veti avea dovezi in cazul in care situatia se agraveaza. Din cate vad, aceasta suna mai mult a o hartuire.
In acelasi timp, ati putea face si o plangere la politie in acest sens. Totusi in vederea solutionarii, pe cale amiabila, a acestei probleme va recomand sa faceti, deocamdata doar plangerea adresata angajatorului.
P.S. Sa nu pierdeti vreo dovada din cele intamplate (ex: SMS)
In temeiul deciziei RIL promovata de procurorul general al ICCJ insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de legea penala,astfel incat daca apreciati ca detineti probe temeinice puteti formula actiune civila
Calominie
vic-tori
am nevoie de o informatie,sant impreuna cu un barbat de 8 ani si tot de atunci soacra mea impreuna cu fosta nevasta ma vorbesc numai de rau si ma fac in toate ... (vezi toată discuția)
Calomnie
dsds
Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)