avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Trebuie sa se faca taxa de succesiune a unchiuli meu.A fot casatorit , nu a avut copii, apartament cumparat inainte de casatorie , dar o parte din rate achitate in timpul casatoriei ,.Supravietuitori cu drept de mostenire, sotia si nepot de frate,. Intrebarea este cata cota parte ii revine sotiei.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:24, 2 Mai 2018
Jumatate sotiei, jumatate nepotului de frate.
Alte păreri ?


stare a scris:

Alte păreri ?


Nu credeti, sau...?
Pai nu mai stiu pe cine sa cred, Oricum mulțumesc.
Puteti sa credeti Codul civil
Art. 972
Cota succesorală a soţului supravieţuitor
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;

b) o treime din moştenire, dacă vine în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;

c) o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;

d) trei sferturi din moştenire, dacă vine în concurs fie cu ascendenţi ordinari, fie cu colaterali ordinari ai defunctului.

Art.976 Cod civil "(2) Colateralii privilegiaţi sunt fraţii şi surorile defunctului, precum şi descendenţii acestora, până la al patrulea grad inclusiv cu defunctul."
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenitori legali dariusIII dariusIII conform legii ,fratii sau nepotii defunctului au vreun drept la mostenire atata timp cat sotia inca traieste si nu au avut copii? (vezi toată discuția)
Buna ziua! revin cu o intrebare, deoarece parerea avocatilor ... adinaioana34@icloud.com adinaioana34@icloud.com Buna ziua! Revin cu o intrebare, deoarece parerea avocatilor cu care am vorbit, este putin diferita. Sper sa ma puteti ajuta, va rog mult! Povestea este in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Liliminea@yahoo.com Liliminea@yahoo.com Santem 4 frati si avem o casa si pamant mostenit de la bunici .O sora a decedat(casatorita si nu are copii) Sotul ei supravietuitor are dreptul la ... (vezi toată discuția)