avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat e termenul de depunere a dosarului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat e termenul de depunere a dosarului

Buna ziua as avea o intrebare am un copil nascut pe 18/07/2016 si e nascut in spania aici nu iam facut nici alocatie nimic daca as merge in iunie in ro sa i depun dosarul pt alocatie pana in 2 ani mi s ar aproba? Si mi ar da din urma sau de cand am depus dosarul? Si am inteles ca dosarul pt alocatia pana in 2 ani trebuie depus inainte sa implineasca copilul 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 2 Mai 2018
Potrivit Legii 61/1993, in cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie sorayaedi sorayaedi Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate!Am doi copii,de 7 ani,respectiv 5 ani.In perioada 2003-2009 am lociut in Spania,drept urmare,copiii ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil pana la 2 ani lucialuca lucialuca Am nascut in luna mai si in luna iulie am primit prima data alocatia pentru copil, dar doar pt o luna ( adica 200 lei - aferenta lunii iunie). Sa inteleg ca nu ... (vezi toată discuția)
Alocatie minor luciaemilia luciaemilia DACA MINORUL A FOST NASCUT IN SPANIA,SI NU A BENEFICIAT DE ALOCATIE,IAR IN PREZENT LOCUIESTE IN ROMANIA,SI AM DEPUS ACTELE PENTRU ALOCATIE,O POATE PRIMI ... (vezi toată discuția)