avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Acum aproximativ un an am cumparat, impreuna cu sotul meu o casa la tara, unde de regula mergem doar in weekend. De cand mergem noi acolo au inceput problemele cu vecinii de langa noi. Erau obisnuiti cu vechii proprietari sa faca ce vor in gradina acestora, de exemplu: sa taie porcul, sa arunce saci cu gunoaie, cenusa, sa dea drumul la caine etc. Prin spatele surii si-au facut o poarta prin care aveau acces la gradina. De cand mergem noi acolo au inceput scandalurile, deoarece i-am rugat sa nu mai arunce gunoaie la noi in gradina, i-am prins cand taiau porcul la noi, la fel am mers cu frumosul la ei si i-am rugat sa nu mai faca acest lucru.Evident ca au fost foarte deranjati de aceste lucruri, spunand ca ei de 30 de ani fac asa si am venit noi acum de cateva luni si le facem noi legea. Apoi au inceput amenintarile: ca ne face reclamatie si ne muta casa, deoarece se afla pe hotarul lui (mentionez faptul ca nu am construit noi nimic,casa este construita din 1958), ne-au facut diverse reclamatii pe la politie ca noi ii deranjam, ca le vorbim urat s.a.m.d. Acum, vazand ca nu ne putem intelege cu vorba buna am facut gard si am imprejmuit gradina noastra si am blocat portita prin care ei intrau la noi. Bineinteles cand au vazut au inceput iar amenintarile si injuriile la adresa noastra. Am montat si un sistem de supraveghere in punctele cheie ale curtii si gradinii. Intr-una din zile chiar l-am surprins pe vecinul (inregistare pe camera) facandu-si nevoile pe gardul nostru.
V-as ruga sa ne sfatuiti ce putem face in acest caz, exista vreun articol de lege cu privire la constructiile vechi? Ne poate face ceva cu privire la faptul ca se afla casa pe hotarul lui?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
cristinabruma, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Violare de proprietate AD8AN AD8AN Vecinul ne a solicitat sa facem o declaratie la notarit ,prin care sa ne exprimam acordul in ceea ce priveste inlocuirea de catre el,pe cheltuiala lui,fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vecina mea imi trece prin gradina (isi face scurtatura ... ilinca3 ilinca3 Buna ziua, vecina mea imi trece prin gradina (isi face scurtatura prin grdina), gradina fiind arata si imi rupe si crengile la pomi. Nu ma pot intelege cu ea ... (vezi toată discuția)