avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce trotineta electrica fara permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce trotineta electrica fara permis?

Buna ziua.
Am cautat pe internet acest raspuns dar nu am gasit in totalitate ce cautam.
In primul rand,ai nevoie de permis de conducere pentru a merge cu o trotineta electrica,daca aceasta nu depaseste 25 km/h? Din cate am gasit,nu,deoarece nu se incadreaza ca fiind moped,insa vreau parerea unui avocat.
In al doilea rand,daca ai voie sa o conduci fara permis,poti merge cu ea si pe strada din punct de vedere legal?

Daca nu e moped,atunci exista orice altfel de reglementari?
E vreo diferenta in fata legii dintre o trotineta normala si una electrica?

Consider ca ar fi normal sa fie luata drept vehicul,exact ca o bicicleta,insa nu stiu daca este cazul.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
Bodib, utilizator

Alte discuții în legătură

Moped / vehicul b1 fara permis goldieczr goldieczr Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada mare de timp si sunt in cautarea unor mijloace de transport pentru oras. Am gasit pana acum 2 ... (vezi toată discuția)
Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic ... goldieczr goldieczr Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic fara omologare sau permis? Vehicule ca biciclete electrice, trotinete sau triciclete de ... (vezi toată discuția)
Se paote conduce un moped fara permis? Alexandru-Mihail Alexandru-Mihail Intrebarea este pusa in conditia mopedul este dotat cu pedale si viteza sa nu depaseste 40/45km/h prin constructie. (vezi toată discuția)