avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Moped / Vehicul B1 fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Moped / Vehicul B1 fara permis

Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada mare de timp si sunt in cautarea unor mijloace de transport pentru oras. Am gasit pana acum 2 variante, masinile de categorie B1 (pt 16 ani, 500 cmc, 450 kg, maxim 45 km/h), insa undeva scrie ca iti trebuie permisul B1, undeva ca ai nevoie doar de atestat ca ai promovat examenul de legislatie si poti conduce chiar si cu permisul suspendat. Care este adevarul?
Al doilea ar fi mopede electrice, un fel de trotinete pe care stai in fund (ex. link mai jos), insa la fel, unii spun ca ai nevoie de permis AM, unii ca le poti conduce fara grija. [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
goldieczr, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:29, 9 Iulie 2020
Fara permis puteti conduce doar daca vehiculul respectiv e limitat de producator si certificat, la maxim 25 km/h.
Pentru biciclete electrice exista exceptie? Am vazut kit-uri de conversie ce spun ca viteza maxima este de la 40-45 km/h pana la 60-65 km/h.
Nu exista nici o exceptie. Vreti viteza mai mare, dati de permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se paote conduce un moped fara permis? Alexandru-Mihail Alexandru-Mihail Intrebarea este pusa in conditia mopedul este dotat cu pedale si viteza sa nu depaseste 40/45km/h prin constructie. (vezi toată discuția)
Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic ... goldieczr goldieczr Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic fara omologare sau permis? Vehicule ca biciclete electrice, trotinete sau triciclete de ... (vezi toată discuția)
Conducere asa zis "moped", fara permis marian19 marian19 Va rog daca cunoasteti o speta. \"Am condus o bicicleta cu motor (tip scuter) si anume un \"ZT - 35 Boxer, motor pe benzina de 34,9 cc si viteza maxima 25 ... (vezi toată discuția)