avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se paote conduce un moped fara permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se paote conduce un moped fara permis?

Intrebarea este pusa in conditia mopedul este dotat cu pedale si viteza sa nu depaseste 40/45km/h prin constructie.
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 18:20, 14 Februarie 2020
Poți, dar ai probleme cu legea. Ai nevoie de permis cel puțin de categoria AM. Sau toate celelalte categorii.
In urma discutiei cu mai multe echipaje rutiere concluzia a fost ca se poate conduce fara permis insa trebuie asigurare, etc

eugenoctavian1968 a scris:

Poți, dar ai probleme cu legea. Ai nevoie de permis cel puțin de categoria AM. Sau toate celelalte categorii.

Legea ai citit-o? Dacă ai citit-o, ai înțeles ce scrie acolo? Vorba zboară domnule! Mă mir că întrebi aşa ceva după toată tevatura din presă de acum un an, doi! Are chestia aia un motor capabil de a o propulsa la 45 km/h, ai nevoie de permis pentru a putea-o conduce pe drumul public, categoria AM, se poate obține de la 16 ani!
S-au reglementat și trotinetele electrice acum, nu mai pot depăși 25 de km/h, pot fi conduse numai pe pista pentru biciclete, unde aceasta lipseşte obligatoriu pe drumul unde viteza maximă admisă este de 50 de km/h!
Dar, după cum am spus, trăim într-o țară liberă și fiecare poate face ce doreşte, cu condiția să fie pregătit să plătească pentru ce a făcut.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poliță rca pentru triciclu convertit electric raoul_lf raoul_lf Bună ziua. Dețin un triciclu recumbent cu pedale model delta - două roți în spate, una în față. Gabaritic e destul de mare, are peste un metru ... (vezi toată discuția)
Pista de biciclete bucuresti, valabila sau nu? Ilies08 Ilies08 Buna ziua! Am fost oprit de un politist de la brigada rutiera in timp ce circulam cu bicicleta pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti si am primit un ... (vezi toată discuția)
Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic ... goldieczr goldieczr Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic fara omologare sau permis? Vehicule ca biciclete electrice, trotinete sau triciclete de ... (vezi toată discuția)